Au pairin Q & A

au-pair-blogi-usaSain lisää kysymyksiä au pair vuoteen liittyen, joten tässä toinen Q&A postaus! Ensimmäisessä pohdiskelin kuinka minusta tuli au pair. Lisää kysymyksiä saa heittää. Kokoan mielellään vielä yhden postauksen aiheesta, tai vastailen ensihätään tulevalla viikolla Fitfashionin IG-Storyn puolella kysymyksiin. Mut löytää maanantaista alkaen FF:n Instagram Storyn parista. 

Miksi lähdit järjestön kautta au pairiksi?

Yhdysvaltoihin voi tulla laillisesti au pairiksi ainoastaan järjestön kautta. Muihin maihin, esimekiksi Eurooppaan, tai Austariaan voi lähteä ilman järjestöä, ikäänkuin omatoimi-au pairina. Järjestön hyvät puolet on turva, jos jotain sattuu, jos au pairia kohdellaan epäoikeudenmukaisesti, au pairilla teetetään töitä, jotka eivät kuulu tähän toimenkuvaan, työtunteja on liikaa ja niin edelleen.. Mitä tahansa ongelmia matkan varrella tulee, au pair ei ole yksin asioiden ja ongelmien kanssa. Järjestön kautta jokaisella au pairilla on kontaktihenkilö, johon ollaan yhteydessä vähintään kerran kuussa. Järjestö haluaa varmistaa, että kaikki menee ok. Ekassa meetingissä hän kyseli uusilta auppareilta mm. ollaanko saatu riittävästi ruokaa. Olen kuullut, ettei kaikki au pairit kehtaa mennä alussa perheen jääkaapille syömään, vaikka ovatkin nälkäisiä.au-pair-blogi-usaau-pair-blogi-usa

Mietitkö missään vaiheessa muita maita?

En miettinyt missään vaiheessa lähteväni minnekään muualle, kuin tänne Yhdysvaltoihin viettämään au pair vuotta. Olen kertonut snäpissä (mhautajoki) aika paljon arjesta täällä ja kuinka mä päädyin tänne. Olen kertonut paljon au pair prosessista yms. Joskus nuoruudessa mietin eri vaihtoehtoja, mutta taisin jo silloin haaveilla Californiasta. Australia ei kiehtonut mua ja Eurooppa tuntui vain olevan liian.. no Eurooppa. Halusin Amerikkaan ja täällä ollaan.

Miten päädyit valitsemaan järjestön?

Au pair järjestöjen hinnat pyörii suurinpiirtein samoissa lukemissa. Järjestöllä X oli kansainvälinen meininki ja toimihenkilöitä myös Suomessa. Päädyttiin valitsemaan tämä järjestö vähän sattumalta, eikä valinnalle ollut varsinaisesti mitään painavaa syytä hintavertailun jälkeen. Myös au pair joutuu maksamaan järjestölle päästäkseen viettämään au pair vuotta. Mun oli helppo esittää mieltä askarruttavia kysymyksiä suomeksi prosessin alussa, koska yrityksessä on suomalaisia työntekijöitä. Tämä tekijä oli mulle plussaa, vaikka ei ollutkaan päätökseen vaikuttava tekijä.au-pair-blogi-usaau-pair-blogi-usa

Minkälaista Au Pair Training Schoolissa oli? Oliko siellä paljon esittelyitä yms.?

Training schoolissa oli PALJON hyödyllistä tietoa, aina lasten ensiavusta kasvatukseen ja neuvottelutaitoihin. Painotettiin puhumaan ongelmista, ja pohdittiin kuinka vaikeista asioista voi lähteä keskustelemaan perheen kanssa. Pakko myöntää, että koulutuksen sisältö oli mielestäni puhdas 10, mutta majoituksesta ja tiukasta aikataulusta annan miinusta, etenkin siitä majoituksesta.. Osalla porukasta oli kyllä ihan hyvät huoneet ja suhteellisen siistit kylppärit, mutta mä jaoin wc/kylpyhuoneen 8 naisen kanssa, ovissa ei lukkoja, kylppärin ammeen pohja kupruili kosteusvauriosta. Kerrossängyt natisi aina kylkeä kääntäessä. Ruoasta kuitenkin plussaa, koska lounas ja päivällinen oli monipuolisia ja tarjolla oli myös terveellisiä vaihtoehtoja.

Oliko sulla aiempaa lastenhoitokokemusta?

Au pair järjestö vaati 200 tuntia lastenhoitokokemusta ennen, kuin prosessiin pääsi mukaan. Jonkun piti myös todistaa se suullisesti ja kirjallisesti järjestölle, pelkkä todistus työharjoittelusta päiväkodissa ei riittänyt. Sairaanhoitajaksi opiskellessani tein kuuden viikon mittaisen työharjoittelujakson päiväkodissa. Olen ollut myös tuttavaperheessä hoitomassa reilun vuoden ikäistä pienokaista noin 500 tuntia.

Tässä hiukan perusteellisempia vastauksia kysymyksiin, joita minulle esitettiin. Heittäkää lisää kyssäreitä, jos on jotain mielen päällä. 🙂

-M

Kuvissa: Manhattan Beach, California.

Seuraa

Instagram

Snapchat: mhautajoki

Bloglovin

New York kuvina

new-yorknew-york new-york new-york new-york new-york-fifth-avenue
New York City oli upea. Manhattanin korkeat rakennukset reunustivat katuja. Lähtisin mielellään uudelleen New Yorkiin, mutta seuraavalla kerralla lomalle. Seuraavalla kerralla buukkaan hyvän hotellin ja nautin kaupungin vilskeestä ainakin parin päivän ajan. 

Manhattanilla on kuulemma ainoastaan miljoona asuntoja. Time Square oli illalla pelkkää valoloistetta ja Rockefeller Centerin katolta oli hulppeat maisemat.

Meillä oli New Yorkin pika tour torstai iltana, mutta uskon että sinne palataan vielä joskus paremmalla ajalla. Meidän opiskelupaikka Tarrytown sijaitsi noin 50km päässä Manhattanilta. Opiskelupäivät kesti aamusta iltaan ja meillä oli ainoastaan torstai iltapäivä/ilta aikaa kierrellä Manhattanilla. Siitä huolimatta oli upea kokemus ja lämpimät suositukset New Yorkille.

I <3 NY

-M

Lue myös:

Au pair training school

26-VUOTIAS AU PAIR