New York kuvina

new-yorknew-york new-york new-york new-york new-york-fifth-avenue
New York City oli upea. Manhattanin korkeat rakennukset reunustivat katuja. Lähtisin mielellään uudelleen New Yorkiin, mutta seuraavalla kerralla lomalle. Seuraavalla kerralla buukkaan hyvän hotellin ja nautin kaupungin vilskeestä ainakin parin päivän ajan. 

Manhattanilla on kuulemma ainoastaan miljoona asuntoja. Time Square oli illalla pelkkää valoloistetta ja Rockefeller Centerin katolta oli hulppeat maisemat.

Meillä oli New Yorkin pika tour torstai iltana, mutta uskon että sinne palataan vielä joskus paremmalla ajalla. Meidän opiskelupaikka Tarrytown sijaitsi noin 50km päässä Manhattanilta. Opiskelupäivät kesti aamusta iltaan ja meillä oli ainoastaan torstai iltapäivä/ilta aikaa kierrellä Manhattanilla. Siitä huolimatta oli upea kokemus ja lämpimät suositukset New Yorkille.

I <3 NY

-M

Lue myös:

Au pair training school

26-VUOTIAS AU PAIR

Au pair training school – NEW YORK

au-pairMun au pair vuosi alkoi eilen pitkällä matkustuspäivällä Reykjavikin kautta aina New Yorkiin. Nykissä oli pahat ruuhkat ja meidän kyyti oli myöhässä. Matka kentältä majoituspaikkaan kesti lopulta kolme pitkää tuntia. Rankan päivän päätteeksi halusi vain laskea pään tyynyyn. 

Helsingin ja New Yorkin välinen aikaero on 7 tuntia. Menin nukkumaan klo.20 paikallista aikaa ja olin valvonut siinä vaiheessa 22 tuntia. Uni maistui siitä huolimatta, että majoituspaikan sängyt natisi aina kylkeä kääntäessä ja huoneessa oli tukala ilma.

Au pair vuoden aluksi meillä on neljän päivän koulutus täällä New Yorkissa. Perjantaina jokainen meistä jatkaa matkaa kohti tulevaa au pair perhettä ja uutta kotia. Täällä on porukkaa ympäri maailmaa, brasilialaisia, saksalaisia, ruotsalaisia, iltalialaisia…au-pair

Olin hiukan järkyttynyt majoituspaikan olosuhteista, koska täällä ei ole rauhaa, tai yksityisyyttä. Jaan kylpyhuoneen kahdeksan tytön kanssa, ovissa ei ole lukkoja. Nukutaan kerrossängyissä ja pelkkä kyljen kääntäminen aamuyöllä tuntuu pahalta, koska kaikki heräävät siihen (ei mitään ihan pientä natinaa). Nukun neljän hengen huoneessa kahden saksalaisen ja yhden tsekki tytön kanssa. Olen asunut 16-vuotiaasta saakka itsenäisesti ja tämä tuntuu suorastaan haasteelta minulle.

Päivät on täynnä ohjelmaa. Ihmisiä on paljon ja ääntä on enemmän, kuin tämä rauhaa rakastava introvertti on tottunut kuulemaan. Nyt ollaan epämukavuusalueella, mutta tästäkin selvitään. Odotan jo perjantai aamun lähtöä lopulliseen päämäärään, Culver Cityyn. Tiedän että siellä odottaa oma tila, rauhallisempi ympäristö ja mukava perhe.

-M

Lue myös

26-VUOTIAS AU PAIR

ERO