Au pair training school – NEW YORK

au-pairMun au pair vuosi alkoi eilen pitkällä matkustuspäivällä Reykjavikin kautta aina New Yorkiin. Nykissä oli pahat ruuhkat ja meidän kyyti oli myöhässä. Matka kentältä majoituspaikkaan kesti lopulta kolme pitkää tuntia. Rankan päivän päätteeksi halusi vain laskea pään tyynyyn. 

Helsingin ja New Yorkin välinen aikaero on 7 tuntia. Menin nukkumaan klo.20 paikallista aikaa ja olin valvonut siinä vaiheessa 22 tuntia. Uni maistui siitä huolimatta, että majoituspaikan sängyt natisi aina kylkeä kääntäessä ja huoneessa oli tukala ilma.

Au pair vuoden aluksi meillä on neljän päivän koulutus täällä New Yorkissa. Perjantaina jokainen meistä jatkaa matkaa kohti tulevaa au pair perhettä ja uutta kotia. Täällä on porukkaa ympäri maailmaa, brasilialaisia, saksalaisia, ruotsalaisia, iltalialaisia…au-pair

Olin hiukan järkyttynyt majoituspaikan olosuhteista, koska täällä ei ole rauhaa, tai yksityisyyttä. Jaan kylpyhuoneen kahdeksan tytön kanssa, ovissa ei ole lukkoja. Nukutaan kerrossängyissä ja pelkkä kyljen kääntäminen aamuyöllä tuntuu pahalta, koska kaikki heräävät siihen (ei mitään ihan pientä natinaa). Nukun neljän hengen huoneessa kahden saksalaisen ja yhden tsekki tytön kanssa. Olen asunut 16-vuotiaasta saakka itsenäisesti ja tämä tuntuu suorastaan haasteelta minulle.

Päivät on täynnä ohjelmaa. Ihmisiä on paljon ja ääntä on enemmän, kuin tämä rauhaa rakastava introvertti on tottunut kuulemaan. Nyt ollaan epämukavuusalueella, mutta tästäkin selvitään. Odotan jo perjantai aamun lähtöä lopulliseen päämäärään, Culver Cityyn. Tiedän että siellä odottaa oma tila, rauhallisempi ympäristö ja mukava perhe.

-M

Lue myös

26-VUOTIAS AU PAIR

ERO

 

26-VUOTIAS AU PAIR

Viikon kuluttua alkaa mun au pair vuosi Yhdysvalloissa. Tulen olemaan 12 kuukautta suloisen 1,5 vuotiaan neidin hoitotäti. Tyttö kävelee jo reipasta vauhtia ja perään saa katsoa, mutta epäilemättä meillä tulee olemaan ihania leikkihetkiä, satutuokioita ja kasvun paikkoja yhdessä neiti C:n kanssa.

Olen halunnut lähteä au pairiksi siitä lähtien, kun olin 16-vuotias. Silloin oli koulu kesken ja elin pitkälti koko nuoruuteni parisuhteessa. Olen niin ihmissuhdekeskeinen, ettei mua ois saanut uhraamaan rakkautta oman seikkailun vuoksi mistään hinnasta. Nuorempana olisin halunnut tehdä paljon asioita, mutta uskallus puuttui. Vuodet on tuoneet rohkeutta ja huomaan, että jokainen uusi elämänkokemus antaa lisää intoa mennä eteenpäin. Elämä on seikkailu, josta pitää nauttia. Au pair vuosi ulkomailla kuullostaa juuri nyt hyvältä breikiltä. Samalla voi pohtia tulevaisuuden suunnitelmia ja haistella perhe-elämää, miltä se oikeastaan tuntuu.

Moni mun ikäinen (26) on jo itse äiti, mutta mun tie on vienyt eri suuntaan. En ole siitä moksiskaan, tää on ollut ihan hyvä polku. Vauvakuumeet tulee ja menee aina parisuhteiden mukana. Rakkauden kokeminen saa biologisen kellon tikittämään ja sinkkuvuodet taas laittaa miettimään, että haluanko mä edes lapsia. Parisuhde ja perheen perustaminen on jonkin suuremman käsissä, en kanna siitä huolta. Tulee jos on tullakseen.

Lapsia pitäisi kasvattaa rakkaudella

Viime vuosina mua on alkanut kiinnostaa enemmän kasvatus, ja ennenkaikkea sen vaikutus aikuisuuteen. Lapsesta on otettava vastuu. Sellainen aito rakkaus ja välittäminen pientä ihmistä kohtaan on koko homman ydin. Luottamus täytyy rakentaa ja lasta täytyy kunnioittaa. Täytyy olla rajoja, joista pidetään kiinni. Ei saa olla liian lepsu, muttei myöskään liian tiukka, tai ylisuojeleva. Uskon, että rakkaus on hyvä resepti lasten kasvatukseen. Toki yksikään au pair ei voi päättää kuinka hoitolasta kasvatetaan, mutta ehkä nämä ajatukset ovat enemmän yleispäteviä juttuja kaikille, jotka toimivat lasten kanssa.

 Viimeinen mahdollisuus lähteä au pairiksi

Olen 26-vuotias ja nyt alkaa olla viimeinen mahdollisuus lähteä au pairiksi. Tähän kulttuurivaihtoon on lähdettävä ennen 27 vuoden rajapyykkiä, koska sen jälkeen au pair viisumia ei enää myönnetä Yhdysvaltoihin. Eli nyt, tai ei koskaan.

Olen aikeissa ottaa kaiken irti tästä vuodesta, eikä se todellakaan tarkoita alkoholin huuruisia krapula-aamuja kuoleman jano suussa. Se tarkoittaa varhaisia ylösnousuja, ulkoilua, pohdiskelua, kirjoittamista, tutkimusmatkailua Losissa ja lasten kasvatuksen oppimista ja ihmettelyä.

-M