Halloween valmistautumista

mira-hautajokimira-hautajoki mira-hautajoki-blogi mira-hautajoki-blogiLenkillä näkee jo kuinka ihmiset on koristelleet pihoja Halloween teeman mukaan. Täällä Halloween on paljon isompi juttu, kuin Suomessa. Kuulin, että osa ihmisistä pukeutuu Halloweenina jopa töihin ja lapset kiertää trick or treat kierrosta naapurustossa. Kaupat on olleet täynnä Halloween krääsää jo pitkän tovin.

On tosi mielenkiintoista päästä näkemään ensimmäinen Halloween Yhdysvalloissa, vaikka en olekaan ihan henkeen ja vereen juhlapyhäihminen. En oikein osaa hössöttää Joulua, tai muita juhlapyhiä, ehkä siksi että viime vuosina monet juhlapyhät meni töissä.

Kerranhan sitä vain Yhdysvalloissa ollaan viettämässä Halloweenia ja Sannan kanssa päätettiin ottaa ilo irti tästä mahdollisuudesta. Lähdetään ulos tulevana viikonloppuna, vaikka virallinen Halloween on vasta seuraava tiistai. Meidän yhteinen vapaapäivä on lauantai, joten lauantai iltana starttaa meidän Halloween-juhlat. 

Käytiin jo shoppaileen Halloween varusteita viime viikonloppuna, mutta edelleen multa puuttuu mekko. Vähän harmittaa olla tässä asiassa mattimyöhäinen, koska kiireessä harvoin tulee tehtyä hyvää kokonaisuutta. Vielä on lähdettävä mekkokaupoille.

Halloweenia juhlitaan vuosittain lokakuun 31 päivä. Sen historia juontaa juurensa Irlantiin. Alunperin Halloween oli kelttien juhlapäivä Samhain, jolloin juhlittiin sadonkorjuuta ja toivotettiin uusi vuosi tervetulleeksi. Halloween oli pelätty päivä kelttien keskuudessa, jolloin uskomuksen mukaan elävien ja kuolleiden maailmojen rajat hämärtyivät 31.10. He pukeutuivat pelottaviin asuihin karkottaakseen pahat henget pois.

Kuvia tulossa lisää ensi viikolla!

-M

Seuraa minua

Instagram

Snapchat:mhautajoki

Bloglovin

VÄLIVUOSI

 

välivuosi
välivuosivälivuosiOletteko koskaan kuullut sanottavan, että etäisyyden ottaminen tuttuihin ja turvallisiin rutiineihin, saa meidät huomaamaan uusia asioita ja näkemään sen tutun, arkisen elämämme eri tavalla? Konkreettinen etäisyyden ottaminen Suomen arkeen selkeyttää tulevaisuuden suunnitelmia mun mielessä. Välivuosi tekee hyvää ja tuo mukanaan uusia ajatuksia ideoita.

Tulevaisuus on yksi iso kysymysmerkki mun mielessä. Ennen tänne lähtöä tuntui, että mitä pidempään mä jään suorittamaan arjen rutiinia Suomeen, sitä tiukemmin kietoudun kaikkeen siihen turvallisuuteen mitä minulla oli. Kaikkeen siihen turvallisuuteen, joka ei oikeasti tuntunut edes minulta itseltäni, mutta johon olisin voinut vahingossa takertua koko loppu elämäksi, kun muuta ei ollut tarjolla.

Harvoin uudet haasteet ja onni tulee hakemaan koti-ovelta. Toki sekin on mahdollista, ja juuri näin tapahtui ystävälleni, joka sai kaverin suosituksesta uuden, kivan työpaikan ja täysin uudet haasteet. Tästä esimerkistä huolimatta, en uskalla luottaa onnen potkuihin, koska silloin odottaisin ehkä koko loppu elämäni.

Mä toivon, että tämän vuoden aikana saan jonkinlaisen ajatuksen siitä, mitä haluan tulevaisuudessa tehdä. Sen jälkeen on helppo siirtyä toiseen vaiheeseen, eli toimimaan asian eteen ja hankkimaan mahdollisimman paljon tietoa. Olen sitä mieltä, että ammatissa voi olla oikeesti hyvä silloin, kun tekee sellaista työtä mistä tykkää, silloin haluaa kehittyä, olla hyvä ja oppia mahdollisimman paljon uutta omasta erikoisalastaan. Toivon löytäväni itseni vielä koulun penkiltä. Mutta katsotaan, usein asiat menee ihan eri tavalla, kuin itse suunnittelee. Olen avoin kaikille mahdollisuuksille.

-M

Lue myös:

Yliopistohaaveita ja opiskelijabudjetilla kituuttamista; kannattaako?

Miksi pelottaa sitoutua parisuhteeseen?

Kimppakämpässä kaksi naista ja mies