Energiakurssin taikaa

Joku ehkä ihmettelee miksi blogi on hiljentynyt. Minä olen jopa itse kummastellut omaa kaipuuta rauhaan ja yksityisyyteen. Sosiaalinen media on tuntunut hetken aikaa luotaantyöntävältä. Aikaisemmin syksyllä käydyn energiakurssin jälkeen olen kaivannut rauhaa, ennen kaikkea aikaa itselleni. Yhtäkkiä pinnalliset asiat tuntuivat toisarvoisilta ja koin sisimpäni eheyttämisen ensisijaisen tärkeänä asiana. Kurssi oli matka omaan sisimpään, asioiden kohtaamiseen ja hyväksymiseen, minun itseni löytämiseen.ruutupaita_selfie2
Henkisen tasapainon harjoittaminen on ollut mulle tärkeää jo useamman vuoden ajan. Osallistuin Reiki kurssille ja aloitin mediaation harjoittamisen 21-vuotiaana. Luin silloin, ja luen edelleen paljon elämän filosofiaa ja henkistä kasvua käsittelevää kirjallisuutta. Tämä henkinen polku on ollut mulle sellaista elämäntaidon opiskelua, oman toiminnan ja käyttäytymisen tiedostamista, sekä oppien käytäntöön soveltamista. Tämä on ollut itsensä etsimistä, löytämisen riemua ja lukuisia oivalluksia.

Jossain vaiheessa olin hyvää vauhtia kuluttamassa itseäni loppuun kiireellä, stressillä ja jatkuvalla juoksemisella paikasta toiseen. Treenaa treenaa, juokse juokse, syö, nuku ja toista. Oliko se kaava onnelliseen arkeen ja elämään? Ei ainakaan niin kauan, kun arki on suorittamista, eikä hetkistä nauttimista. Suorittaminen ei ollut tiedostettua, mutta näen sen nyt jälkeenpäin, kun olen osannut ottaa enemmän aikaa rentoutumiseen ja elämästä nauttimiseen. Kiireinen arki etäännytti minua tavasta meditoida ja pysähtyä kuuntelemaan itseäni päivittäin.

ruutupaidassa_elamaa

Pari kuukautta sitten päädyin energiakurssille. Olin kaivannut jo pitkään jotain uutta ponnahduslautaa oman henkisen kasvun aktivoimiseen ja tässä se nyt oli. Herranjumala sitä itkun määrää. En tiennyt edes mille itken, se vain tuli ryöppynä siinä parantavan hyvässä ilmapiirissä ja energiassa. Tuntui kuin kaikki pahaolo ja tuska olisi annettu kauniin, hyväksyvän surun muodossa käsiteltäväksi. Asioita, joista en edes tiennyt kantavani enää surua, nousivat nyt käsiteltäväksi, olivat vailla hyväksyntää ja irti päästämistä. Oli aika mennä eteenpäin.

Musta tuntui, että vihdoin tiesin mikä olisi seuraava etappi mun elämässä. Vajaa viikko kurssin ensimmäisen tapaamisen jälkeen mulla oli lentoliput ostettu tammikuulle ja uusi elämänvaihe laitettu alulleen. Olin jahkaillut pari vuotta ja miettinyt mitä omalla elämällä tekisin, en ollut saanut tikkua ristiin suunnitelmien laatimiseksi. Parissa päivässä asiat järjestyivät kuin itsestään, minulle suorastaan tarjottiin näitä elämän uusia tuulia vastaanotettavaksi. Ihanaa, että niin tapahtui. ruutupaita_selfie

Uskon että tuleva kolmen kuukauden irtiotto Suomesta tekee mulle todella hyvää. Meillä himassa ollaan niin tiivistä yhteisöä, että unohdan välillä ottaa aikaa itselleni. Kaipaan sitä fiilistä, kun olen yksin vastuussa kaikesta, eikä kukaan ole mun tuki ja turva siinä vieressä. Haluan etsiä omia rajoja ja haastaa itseäni elämään. Haluan kuulla hiljaisuuden ja nauttia siitä. Toki mä rakastan tyttöjä ja toivon palaavani meidän yhteiseen kotiin taas huhtikuussa, mikäli saadaan kivat kämppikset meille siksi aikaa.

Nyt on aika panostaa hyvinvointiin.

-M

I love shopping

Täällä blogissa olen kirjoittanut enemmän tunteista, unelmista ja elämänkokemuksista, kuin ulkoisen kauneuden ehostamisesta. Tänään ajattelin poiketa tavanomaisesta ja kirjoittaa yksinkertaisesti vaatteista, koska mun sisäisen hipin kaverina asuu myös pieni shoppailufriikki, joka rakastaa kauniita asioita ja naisellisuutta.

Haluan antaa sanani kauneuden puolesta, kertoa ettei mielestäni ole väärin ehostaa ulkonäköä omien näkemysten mukaisesti. Keho on mun koti, jota kannan mukanani joka ikinen päivä. Minulla on oikeus ja velvollisuus tehdä siitä kotoisa, minun näköinen ja sellainen, jossa on hyvä olla. Pukeutuminen on myös yksi osa hyvinvointia ja itsensä ilmaisua. 
image4Kesän aikana on tullut reissattua euroopassa muutamaan otteeseen ja kertaakaan ei vältytty shoppailun houkutuksilta. Barcelonasta kannoin kaksin käsin uutta kamaa kotiin. Kaupunki tuntui varsinaiselta shoppailuparatiisilta. Amsterdamissa hidastettiin tahtia huomattavasti ja Pariisista ostin muutaman vaatekappaleen verran kotiin tuomisia. Itseasiassa shoppailu on tosi kivaa, kun siihen voi yhdistää rentouttavan viikonlopun ystävän kanssa uudessa maassa ja kulttuurissa. Eikä nämä viikonloppulomat eurooppaan ole ihan mahdottoman hintaisia. Esimerkiksi meidän kolmen yön reissu Pariisiin syyskuussa oli alle 250 euroa per henkilö (sis.majoituksen ja lennot).image2

Mulla on paha tapa olla mukavuudenhaluinen ja pukea kotona päälle pyjamahousut, tai vetää kauppaan mennessä treenihousut jalkaan. En vain ole löytänyt vielä housuja, joiden kanssa ois oikeesti hyvä olla. Monen treenaavan naisen ongelma tuntuu olevan sama kuin minun, on todella vaikeaa löytää istuvia housuja. Takalisto on aina liian iso housuihin ja vyötärö liian pieni. Välillä housut istuu pyllystä, mutta reisistä kiristää. Olen kokeillut jo Freddyt ja Dr. denimit, mutta todelliset lempparifarkut on vielä hakusessa. Housuvinkkejä otetaan siis lämpimästi vastaan. Nämä kuvissa esiintyvät mustat housut löytyi Pariisin Pull and Bearista. Mukavuus ei ole mitään täyden kympin luokkaa, mutta ihan kelvolliset housut arkeen. Korostaaa kauniisti vyötäröä, ei litistä pyllyä, siitä plussat.
image1

Olen värien käytön suhteen meidän perheen mustalammas. Viihdyn hyvin mustissa vaatteissa ja rakastan kultaisia yksityiskohtia. En ole oppinut koskaan käyttämään kuviokuoseja tai kukkatoppeja. Pidän yksinkertaisista asioita ja selkeistä linjoista. Vaatekaapin väripilkut on tällä hetkellä punainen ja khakin vihreä.

Paidat: H&M // Housut: Pull and Bear // Kaulakoru: Forever21 // Rannekello: DKNY

-M