4 X HYVÄ SYY TREENATA

*Sisältää mainoslinkkejä


Aamulla musta tuntui, että olen vaipumassa aivokoomaan. Keho ja mieli tuntui suorastaan vetelältä. Sitten päätin, että nyt salille mars! Keräsin mielen voimaa ja hörppäsin kupin kahvia, sitten mennään! Mietin että pakko päästä ihmisten ilmoille, haukkaamaan happea ja liikkumaan. Usein liikunta auttaa ja antaa mulle virtaa, niin kävi tälläkin kertaa. Olen huomannut liikunnan monipuoliset vaikutukset omassa hyvinvoinnissa. Tässä tulee omaa kokemusta, sekä luettua faktaa aktiivisen liikunnan hyödyistä!

Energisyys ja arjessa jaksaminen

Liikunta laittaa energian virtaamaan ja verenkierron liikkeelle. Olen huomannut kuntosalitreenin ja juoksulenkkien vaikutukset mun omaan energisyyteen ja arjessa jaksamiseen. Musta tulee nuutunut ja vetelä, ellen pääse liikkumaan muutamaan päivään. Piristävät vaikutukset on nähtävissä samantien treenin jälkeen, jolloin yleensä pursuan hyvää energiaa ja puran sitä helposti, esimerkiksi hassuttelemalla kotona kämppisten kanssa ja heittämällä läppää. En voisi kuvitella eläväni ilman liikuntaa. Kun liikuntarutiiniin pääsee kiinni, siitä tulee hyvän mielen hormoneja tuottava harrastus, joka koukuttaa. 

Unenlaatu syvenee

Liikuntapäivien jälkeen maittaa myös uni. Illalla laitan pään tyynyyn ja sammun kuin saunalyhty. Hyvä treeni on tehnyt tehtävänsä ja parhaimmillaan olen sängyssä jo kymmenen maissa illalla. Yleensä mun ei kannata treenata myöhään illalla, koska sen jälkeen olen seuraavat kolme tuntia ylipirteä, eikä puhettakaan unen saannista. Tämäkin varmasti hyvin yksilöllistä meillä kaikilla, kannattaa etsiä ja kokeilla itselleen ne parhaat rutiinit treenin ajankohtaan. Mun parhaat treenit vedetään yleensä aamuisin, kun energiatasot on parhaimmillaan ja fokus 110%.

 

Liikunnan terveyttä edistävä vaikutus

Säännöllisellä liikunnan harrastamisella on huomattavia terveyttä edistäviä vaikutuksia, kuten moni teistä varmasti osasi sen jo arvata. Tiesitkö, että liikunnan on todettu auttavan myös masennukseen? Näin se on, Hyvä terveys uutisoi asiasta monen muun verkkosivuston tavoin. Allekirjoitan täysin liikunnan vaikutuksen mielen piristymiseen ja yleiseen elämän iloon. Liikunnalla voidaan ennalta ehkäistä myös useiden somaattisten sairauksien syntyä. Säännöllinen liikunnan harrastaminen on itsestään huolehtimista ja terveyden vaalimista.

Ulkoiset muutokset, kiinteytyminen ja lihaskavu.

Monella liikkujalla on varmasti myös ulkonäöllisiä tavoitteita. Halu saada pari kiloa pois painoa, ehkä metsästät pyykkilautavatsaa, tai kasvatat hauista. Ulkoinen olemus on myös osa kokonaisvaltaista hyvinvointia ja liikunta on keino, jolla meistä jokainen voi jossain määrin muokata omaa kehonkoostumusta ja ulkonäköä lähemmäksi omia ihanteita.

Kaikin puolin, liikunnan harrastamisesta näyttää olevan enemmän hyötyä, kuin haittaa. Haittaakin lähinnä vain silloin, jos altistetaan itsemme urheiluvammoille, tai ylikunnolle himotreenaamisella. Kohtuus ja oman kehon kuuntelu on hyvä muistaa.
-M

treenihousut: täältä / toppi: Adidas

Lue myös nämä:

Parhaat vinkit pakaratreeniin

Kuntosalia vai kuviokelluntaa?

Tehokas plyotreeni jaloille

Miksi halutaan aina jotain, mitä meillä ei ole?

Huomaan ajatelleeni useita kertoja viime aikoina, kuinka ihanaa olisi rakentaa omaa kotia, sisustaa se oman mielen mukaisesti ja kerätä paljon kauniita asioita ympärille. Kierrellessäni sisustusliikkeitä, katselen kauniita esineitä ja asetan ne sieluni silmin koristamaan milloin makuuhuonetta, olohuonetta, tai keittiötä. Mietin jopa astioita ja aterimia, kuinka pienistä yksityiskohdista rakentuu kaunis koti. Näen mielikuvan onnellisesta kodista, jossa vallitsee rauhan ja rakkauden ilmapiiri. Onnellinen parisuhde ja paikalleen asettuminen houkuttaa, mutta olisiko se sitten avain tyytyväisyyteen?

Samaan aikaan kun haaveilen rauhallisesta elämästä ja paikoilleen asettumisesta, jokin osa minussa muistuttelee ettei asioita pitäisi katsella taas ruusunpunaisten linssien läpi. Jos saisin kaiken tämän mistä haaveilen, osaisinko varmasti olla onnellinen ja arvostaa sitä kaikkea mitä minulla on, vai heräisikö minussa taas kaipuu matkustella ja elää yksinkertaista elämää matkalaukkuni kanssa? Olen kyllä sitoutuvaa tyyppiä, sitten kun tosissaan rakastun, ei pidä ymmärtää väärin puheitani. Pohdin enemmän, onko mikään koskaan tarpeeksi ihmismielelle?

Olen laittanut merkille omassa elämässäni, että kaipaan usein asioita, joita minulla ei ole sillä hetkellä ja sellaisia me ihmiset ollaan. Ihminen on harvoin, jos koskaan tyytyväinen siihen mitä on tässä hetkessä.  Tiedostan kyllä kiitollisuuden periaatteen ja tiedän, että minun pitäisi käyttää joka päivä enemmän aikaa kiitollisuuden harjoittamiseen. Voisin lakata miettimästä mitä minulla ei ole, ja tietoisesti päättää pohtia joka päivä enemmän asioita, joita minulla on, pyrkien tuntemaan enemmän kiitollisuuden tunnetta. Jos osattais olla aidosti kiitollisia näistä hetkistä, näistä kokemuksista ja asioista mitä meillä on juuri nyt, kaivattaisko me niin paljon asioita, jotka eivät ole saatavilla juuri nyt? 

Kuinka usein on käynyt niin, että olen halunnut jotain ja kun lopulta saan haluamani, nautin siitä hetken ja sitten unohdan vähitellen sen arvon. Ehkä kyseinen asia ei ollutkaan minulle niin tärkeä, vaikka aluksi luulin niin.. Yleensä näissä tapauksissa on kyse pienistä asioista, kuten esineistä, tai vaatteista, jotka olen ostanut hetken mielijohteesta. Tykkään haasteista ja siitä, että on nähtävä vähän vaivaa asioiden eteen, jolloin saavutukset ja tulokset tuntuvat huomattavasti merkittävämmiltä. Kalliit ostokset, suuret päämäärät ovat hyviä esimerkkejä, jotain mitä joudun odottamaan kuukausia, jotain johon minun on säästettävä rahaa, jotain johon minun on panostettava.. Ehkä juuri tämän takia elämä ei ole aina niin helppoa, kuinka me osattaisiin arvostaa mitään, jos kaikki maailman asiat olisivat saatavilla sormia napsauttamalla?

Tämä kiitollisuuden harjoittaminen on seuraava oppiläksy, jonka itselleni annan. Voisin listata joka päivä yhden asian, josta olen aidosti kiitollinen. Voisin käyttää 5 minuuttia joka päivä vain pohtiakseni kuinka tärkeä asia todella on minulle. Voin miettiä, miltä tuntuisi olla ilman tätä asiaa (joka saattaa olla jo itsestäänselvyys minulle alitajuisesti). Kyse voi olla ihmissuhteista, ystävistä, perheestä, kodista, vaatteista, esineistä, kokemuksista, mistä tahansa. Täytyy oppia näkemään mitä mulla on tässä ja nyt.

Kiitollisuuden aiheeni tänään: Olen aidosti super kiitollinen siitä, että olen saanut upean mahdollisuuden elää kolme kuukautta paratiisissa.

Kiitos. 

-M