Au pair elämää ja uusia ystäviä

au-pairau-pairParhaita ystäviä ei voi pakata matkalaukkuun, kun lähtee viettämään au pair vuotta maailmalle. Minun onneksi täällä odotti jo ennestään tuttu perhe joka helpotti osittain sopeutumista uuteen kulttuuriin. Ainakin toistaiseksi on ollut helppo löytää uusia ystäviä täältä, vaikka en ole laittanut juuri tikkua ristiin asian eteen.

Oli hyvä mäihä, että tapasin Sannan heti ekana viikonloppuna tuttavaperheen juhlissa. Ollaan vietetty paljon aikaa yhdessä siitä lähtien, kun mä saavuin tänne. Meidän aikataulut on myös hyvin samankaltaiset, joten on helppo suunnitella aktiviteetteja yhdessä. Musta on tullut täällä jotenkin aktiivisempi, jaksan tavata enemmän ihmisiä, olla sosiaalinen, eikä väsytä kokoajan. Aurinko on ladannut akkuja, enkä edes muista mitä sana stressi tarkoittaa.

Au pairin kannattaa tutustua myös paikallisiin, vaikka englanninkieli ei vielä oiskaan ihan priimaa. Me suomalaiset vähätellään omia kykyjä, eikä uskalleta puhua jos ollaan epävarmoja kielitaidosta. Rohkeesti vaan puhumaan, siinä sitä oppii. Viime talvena tapasin täällä paikallisen miehen, Darrylin. Vietetään paljon aikaa yhdessä ja puhutaan englantia, se tekee tosi hyvää mun kielitaidolle.

Au pair meetingissä tapaa muita lähialueen au paireja. Näitä meetingejä järjestetään joka kuukausi ainakin Cultural Caren puolesta. Olin toissa viikolla ensimmäisessä tapaamisessa ja tutustuin siellä ihmisiin ympäri maailman, Espanjasta, Argentiinasta, Braziliasta, Sveitsistä.. Ainakaan tällä ei tarvitse huolehtia siitä, että ei olisi ystäviä. Mikäli on itse aktiivinen ja ilmaisee halunsa tutustua uusiin ihmisiin, yleensä vastaanotto on lämmin etenkin muiden auppareiden keskuudessa, jotka ovat täällä ihan samassa tilanteessa.

-M

Lue myös:

Vauhdikas viikonloppu Losissa

Parisuhde vai oma unelma?

Parisuhde vai oma unelma?

parisuhdeparisuhdeSamalla lennolla tuli pari tyttöä Yhdysvaltoihin, jotka jätti poikaystävät Suomeen. Heidän kohdalla au pair vuosi tarkoittaa vuoden kestävää etäsuhdetta. Kuullostaa aika hurjalta, mutta toisaalta kuullostaa sekin hurjalta, että joku jättää suuret toiveensa toteuttamatta parisuhteen vuoksi. Parisuhteen pitäisi täydentää elämää, eikä se koskaan saisi olla vankila tai kahle, joka estää yksilöä toteuttamasta itseään. 

Musta on hienoa, että joku ihminen arvostaa itseään niin paljon, että uskaltaa lähteä oman elämän seikkailuun ja elää kaukosuhteessa vuoden. Musta ei ollut siihen nuorempana, enkä ole varma olisinko vieläkään valmis vuoden etäsuhteeseen oman seikkailun kustannuksella. Ehkä, jos suhde olisi kestänyt jo kauan, luottamus olisi kunnossa ja mies sanoisi, että nyt sun pitää Mira elää!

Se on sellainen oppimisen paikka, oppia arvostamaan myös omia toiveita ja tarpeita elämää kohtaan. Ihan joka kerta ei tarvitse miellyttää poikaystävää, tai ketään muutakaan. Kuka pitää huolta siitä, että sinun toiveet elämässä täyttyy, ellet sinä itse? Sinkkuna oleminen on opettanut mulle tervettä itsekkyyttä, itsensä arvostamista.

Välimatka saattaa tehdä jopa todella hyvää parisuhteelle. Itsestäänselvyydet unohtuu, tulee ikävä ja muistaa ne kaikki pienet asiat miksi rakastaa toista. Jälleennäkeminen on takuulla jotain suurenmoista, se ilon ja onnen määrä kun rakkaus on ikävöinyt ja saa sitten takaisin sen kaiken minkä hetkeksi kadotti.

Mä ajattelen, että rakkaus ei koskaan kiellä toista lähtemästä. Se sanoo, että mene ja haluaa aina toisen parasta. Siinä ei ole kyse siitä, mistä MINÄ jään paitsi, miksi MINÄ jään tänne ja sinä lähdet. Kyse on siitä, että rakkaus haluaa toisen olevan onnellinen.


-M

Lue myös:

26-VUOTIAS AU PAIR

Ensimmäinen viikko au pairina