Itsevarmuus kaunistaa

”Itsevarma nainen on kaunis”

Lauseesta tulee mieleen heti eräs ystäväni. Kun hän kävelee kadulla sekä miesten, että naisten päät kääntyy. Hän on myös äärimmäisen kaunis, mutta luulen että katseiden syy on jokin muu kuin ulkonäkö. Se jäätävä itsevarmuus!

DSC_8594
Kuva: Nikita Tikka

”Ei se miltä näytät vaan se miten itsesi kannat”

 Siihen meistä jokainen voi vaikuttaa. Ei me olla tultu tänne pyytelemään anteeksi olemassa oloamme. Faktahan on, että kaikkia ei voi miellyttää. Mitä sitten?  Itsevarma nainen tai miksei mieskin hyväksyy omat heikkoutensa ja vahvuutensa. Liian usein tartumme omiin ”heikkouksiimme” ja unohdamme omat hyvät puolet. Ensi kerralla kun menet peilin eteen, sen sijaan että etsit itsestäsi virheitä, etsi omat parhaat puolesi.

Kaikki miespuoliset ystäväni ovat olleet sitä mieltä, että itsevarmuus tekee naisesta seksikkään. Mielestäni itsevarmuus ei tule ulkoa vaan sisältä. Se, että pidät itseäsi kauniina ei tee sinusta ylimielistä. Usein itsevarma pystyy antamaan enemmän muille ja on onnellisempi.

Jokaiselle tulee joskus heikkoja hetkiä, se on väistämätöntä. Ulkonäköpaineet ovat kovat, varsinkin nykymaailmassa. Kauneutta on niin monenlaista. Toiset tykkäävät tummasta, toiset vaaleasta, joku lihaksikkaasta ja joku muodokkaasta. Miksi vertailisit itseäsi muihin? Se on ajan tuhlausta! Varmasti silläkin henkilöllä ketä ihailet, on ulkonäköpaineita. Aina löytyy joku parempi, laihempi ja kauniimpi. Mitä jos olisitkin vain täydellisen epätäydellinen?

DSC_8586
Kuva: Nikita Tikka

Muutama viikko sitten olin kaverini kanssa baarissa. Yks jätkä pyys mut sen viereen ja katsoi silmät pyöreenä ”Sulla ei oo paljoo meikkiä”.  Mä tiedän, että en ole täydellinen. Kuljen melkein jokapaikassa ilman meikkiä. Olen huomannut, että tunnen itseni itsevarmemmaksi ilman meikkiä. Tunnen olevani minä, peittelemättä mitään. Siinä ehkä syy miksen tee ”meikki ja kauneus” postauksia, koska en tiedä niistä mitään. Lisään kuvia ja videoita nettiin, missä en todellakaan koe olevani parhaimmillani. En pyri täydellisyyteen enää, koska se on loputon suo.  Siksi puhun asenteesta ja sisäisestä kauneudesta, koska ne ovat asioita joihin jokainen voi vaikuttaa ja arvotan niitä myös toisessa ihmisessä.

Itsevarmuus on kaunein asuste mitä voit pukea!

-Eve