Olet mitä ajattelet

Kaikki meistä tietää ne päivät kun asiat menee päin…. Aamulla puolet kahvistasi kaatuu päällesi, myöhästyt töistä, töissä törmäät vaikeaan asiakkaaseen jne. Usein yhtä ikävää sattumusta seuraa toinen. Mistä tämä johtuu?

IMG_5109

Mä uskon siihen, että vedät tapahtumia puoleesi toistamalla itsellesi kielteisiä asioita, kuten ”mulla on tänään paska päivä”. Hyvänä esimerkkinä, eilen heräsin väärällä jalalla. Selkäni oli aamulla niin kipeä, että henki ei kulkenut kunnolla. Seuraavaksi kaadoin puolet smoothiesta lattialle. Ajattelin katsoa leffaa mutta netti tökki. Venasin koko aamun soittoa, jota ei koskaan kuulunut. Illalla meni niin hermo puhelimeen että jätin sen kotiin lähtiessäni tanssitreeneihin. Mennessäni metroon, tajusin liukuportaissa että matkakortti oli puhelimen kotelossa. Mietin että ”noh ei kahdella pysäkillä mitään tarkastajaa tule, ei ole ennenkään tullut” Tottakai seuraavalta pysäkiltä tuli tarkastajat kyytiin. Siitä seurasi 80€ sakko.

Illalla kotiin päästessä, totesin että ”Ei helvetti mikä päivä” Teki mieli vaan taputtaa itseään olalle ”Hyvä Eve, just noin”. Sen jälkeen kuitenkin vain nauroin itselleni. Ei itseään tarvitse ottaa niin vakavasti.

Tiedustamattani olin päättänyt jo aamulla sen, että päivästäni tulee surkea. Aamulla kun avasin silmäni, toistin itselleni kielteisiä asioita. ”Ei taasko mun selkä tuntuu tältä, en pysty tekemään tänään mitään, en voi, en jaksa, oispa tää päivä jo ohi.” Näillä kielteisillä toistoilla sain juuri sen mitä halusinkin. Surkean päivän.

En itse kannusta mihinkään yltiöpositiiviseen ajattelutapaan, koska se ei mielestäni auta. Kun vituttaa niin sillon vituttaa ja kun itkettää niin silloin pitää itkeä. Mutta omaa asennettaan voi aina muuttaa. Olisin voinut keksiä ratkaisuja selkävaivaani, olisin voinut aloittaa päivän esimerkiksi joogalla. Päätin kuitenkin valita toisin ja märehtiä omassa paskassa olossa koko päivän. Jokaiselle meistä tulee varmasti tälläisiä päiviä. Mielestäni nämä päivät ovat hyviä oppitunteja ja tekevät meistä inhimillisiä. Jokaiselle meistä tapahtuu virheitä.

IMG_5113

On sun oma valinta miten niihin suhtaudut. Pystytkö ajattelemaan että, ensi kerralla sitten muistan matkakortin. Vai ajatteletko että ”ei mulle voi käydä näin, miten tämä on mahdollista? Niin mun tuuria.”

Sitä paitsi, mä en usko siihen että sulla käy hyvä tai huono tsäkä. Mä uskon siihen, että vedät niitä asioita puoleesi mitä ajattelet. Jos haluat joku päivä olla työssäsi johtotehtävissä, se on mahdollista. Kun uskot siihen, alat alitajuntaisesti tehdä valintoja tavoitettasi kohti. Olen todistanut sen monesti omassa elämässä. Tottakai elämässä tapahtuu hirveitäkin asioita joihin et vain voi vaikuttaa, mutta pääsääntöisesti voit itse valita miten niihin suhtaudut. Voit valita annatko yhden vastoinkäymisen muuttaa koko päiväsi. Voit valita aloitatko aamusi surffaamalla somessa vai aloitatko päiväsi aamulenkillä. Voit valita seuraatko uutisia vai piirrettyjä. Voit valita syötkö hampurilaisen vai salaatin. Voit valita hengaatko negatiivisessa vai kannustavassa ilmapiirissä ja toimitko elämässäsi pelosta vai rakkaudesta käsin.

IMG_5095

Kaikki lähtee ajatuksesta. Luot itse todellisuutesi.

Kun elämä kolhii, jäätkö märehtimään vai isketkö kaksi kertaa kovemmin takaisin?

-Eve