Suomessa odottaa koti, kämppis ja ex-poikaystävä

Kohta se koittaa, nimittäin paluu takaisin Suomeen. Juuri kun olin päässyt kiinni uuteen arkeen, oppinut hahmottamaan kaupunkia. Olen todella ehtinyt pohtia tulevaisuuden mahdollisuudet jo moneen kertaan, onko mun todella pakko lähteä kotiin maaliskuussa, mutta kyllä, takaisin on lähdettävä, vaikka Kalifornian aurinko kuinka kutsuis jäämään. Suomessa mua odottaa mielenkiintoinen asumisjärjestely, johon kuuluu mun kämppis ja ex-poikaystävä.

Helsingin kodin huoneeni on ollut tilapäisesti ex-poikaystäväni vuokraama. Hän jää meille vielä asumaan siksi aikaa, kunnes Eve palaa takaisin Suomeen. Otan taas oman huoneen haltuun ja hän muuttaa Even huoneeseen, siksi aikaa kun E on Australiassa. Huhtikuusta eteenpäin meidän kotona asuu siis kaksi naista ja yksi mies. Mä uskon että asumisjärjestely on toimiva ja suhtaudun aika avoimin mielin tähän ratkaisuun.

Ollaan oltu erossa jo useampi vuosi V:n kanssa. On kuitenkin ihanaa että hän on edelleen mun ystävä, jonka kanssa on helppo puhua ihmissuhteista, elämästä, mistä tahansa. Kannustetaan toinen toisiamme kaikilla elämän osa-alueilla (niin myös uusissa ihmissuhteissa). Pohtiessani tilannetta jonkun toisen kohdalle, saattaisin toki ajatella että ratkaisu kuullostaa oudolta *naurua*. Okei, myönnän.. mun tilanne kuullostaa tosi hämärältä, vaikka totuus onkin täysin viaton ja ratkaisu tilapäinen. Me tarvittiin luotettava alivuokralainen ja hän tarvitsi kodin. Katsotaan sitten kun E tulee kotiin (jos tulee joskus kotiin), että mikä meidän asumisjärjestely tulevaisuudessa on.

Tiedän ettei kaikki ihmiset ymmärrä tällaista järjestelyä ja jollekin toiselle voi olla todella vaikeeta edes käsittää kuinka tällaiseen ryhdytään ja mitä siitäkin sitten tulee.. Mä olen ihmisenä todella anteeksi antava, avoin ja suvaitsevainen. Me ihmiset suhtaudutaan niin eri tavoin ihmissuhteisiin ja käsitellään menneitä kokemuksia eri tavoin, siksi toisella saattaa olla vahvojakin vastalauseita asiaan, joka on minulle täysin okei. Mikäli kokisin menneen suhteen osalta kaunaa, vihaa, menneisyyden kaipuuta, en tietenkään asettaisi itseäni sotatantereelle vapaaehtoisesti.

Se on tärkeintä, että tiedän itse kuka olen, mitä haluan ja tiedän olevani rehellinen itselleni. Haluan kokea olevani vapaa ja itsenäinen. On tärkeetä tehdä päätöksiä, jotka ovat minulle itselleni okei, asioita jotka ovat minulle parhaita vaihtoehtoja vallisevalla hetkellä. Kyse ei ole itsekeskeisyydestä, vaan siitä ettei anna ympäristön ja yleisten mielipiteiden piirtää turhia rajoja ja esteitä oman elämän polulle.

Vuosi vuodelta ymmärrän enemmän elämän olevan rajaton. Säännöt ja rajoitukset meidän mielessä sanelevat mikä on meidän mielestä sopivaa ja mikä ei. Ne ovat vain käytännössä sukupolvien vanhanaikaisia kiertopalkintoja, jotka opitaan lapsena omilta vanhemmila, jotka ovat taas oppineet asioita omilta vanhemmiltaan. Ne ovat vain mielen luomaa harhaa ja pelkoa siitä mitä joku toinen ajattelee minusta jos teen näin, tai näin. Täällä täytyy tehdä ratkaisuja, jotka ovat minulle okei, ratkaisuja jotka minä hyväksyn ja teen ne sopusoinnussa itseni kanssa. Itsensä kehittäminen ja kasvu on asioiden kyseenalaistamista ja itsensä kuuntelemista. 

 

-M

 

Minun rakkaus iloitsee sinun onnesta

Olen tosi herkkä, uskallan melkein tehdä itselleni diagnoosin herityisherkkä. Olen tyttö joka kokee elämän surut pohjamutien kautta. Ilot on sitten maailman upeimpia hetkiä ja nautin suuresti pienistäkin asioista. Olen analysoiva, intuitiivinen ja hengellinen. Suren ihmissuhteiden menetystä aika totaalisesti, rakastun harvoin, mutta kun rakastun niin se on sitten menoa, eikä tunteet jää ilmaisemmata sanoin tai teoin. Olen siis varsinainen tunteiden vuoristorata, nainen jonka kanssa voi kokea valtavaa iloa, mutta takuulla kanssani on myös päiviä kun saa rutistaa kainaloon ja lohduttaa. Ehkä niitä päiviä on meillä jokaisella, mutta jokainen kokee asiat niin kovin yksilöllisesti, eikä tuskan tai ilon määrää voi koskaan vertailla kahden ihmisen välillä.

Kuva: Juha Tikkanen Photography 2015
Kuva: Juha Tikkanen Photography 2015

Viime aikoina olen kirjoittanut erityisen paljon rakkaudesta, koska tunteet ja ylipäätään elämänfilosofia kiinnostaa mua jostain syystä järjettömän paljon. Olen käsitellyt ihmissuhteita ja tunteita, koska ne on olleet mun elämässä läsnä todella vahvasti. Olen kamppaillut ihmissuhteesta luopumisen ja rakkauden välillä. Olen epäröinyt todella paljon mitkä ovat oikeita valintoja eämässäni juuri nyt. Nyt halua kertoa teille tämän hetken fiiliksistä, kun se suuri rakkaus sai viimeinkin lopullisen pisteen.

Rakkaus on se suurin kompastuskivi minulle herkkänä ja vahvasti tuntevana ihmisenä. Rakastun harvoin, mutta todella intohimoisesti. Maailmassani on vain yksi mies kerrallaan, joka on ylitse muiden. Hän saa siinä asemassa kaiken huomion ja rakkauteni mitä kykenen antamaan. Mä koen että irtosuhteet eivät ole minua varten, en saa niistä sitä rakkauden täyttymystä jota olen oppinut kaipaamaan. Kuinka voin olla hyvä toiselle, ellen rakasta häntä niin paljon, että olen valmis tekemään kaikkeni hänen onnen ja hyvän olon eteen? Haluan olla hyvä kumppani ja hyvä rakastaja, mutta olen aivan onneton siinä asemassa, ellen rakasta vilpittömästi toista ihmistä. Minusta tulee etäinen, en sano kauniita sanoja, tai tee rakkaudellisia eleitä toista kohtaan. Eihän niitä asioita kuulu edes tehdä velvollisuudesta, niitä kuuluu tehdä vilpittömästi rakkaudesta ja vapaasta tahdosta, halusta ilahduttaa toista. Ellen koe miestä kohtaan valtavaa myötätuntoa, suhde ei tunnu oikein miltään. Tunteet on mulle tosi tärkeitä ja ajattelen että odotan mieluummin 10 vuotta tavatakseni sen oikean, kuin tyydyn johonkin, joka tuntuu ihan hyvältä, mutta ei kuitenkaan oikealta.

Kuva: Juha Tikkanen Photography 2015
Kuva: Juha Tikkanen Photography 2015

Irtosuhteiden takana on yleensä ajatus omien tarpeiden täyttämisestä, minun onni, minun tyytyväisyys, minun hyvä olo. Rakkaudessa puolestaan on kyse siitä, että huolehtii onko rakkaani hyvä olla, onko hän onnellinen, kuinka voisin tehdä hänet onnelliseksi? Rakkaudessa on kyse siitä, että on valmis hurmaamaan toisen joka ikinen päivä uudelleen. Jos ihminen pääsee kerran maistamaan sitä todellista rakkautta, hän ei enää koskaan tyydy vähempään. Hän ei enää koskaan halua merkityksettömiä irtosuhteita, ellei koe valtavaa yhteyttä ja vetovoimaa satunnaisen ihmisen kanssa juuri sillä hetkellä, ellei se ole rakautta ensisilmäyksellä. Tämä on minun kokemukseni asiasta.

En voi koskaan olettaa että rakkaus kestää huomiseen, se voi loppua koska tahansa ja silloinkin pitää olla valmis päästämään irti, pystyä ajattelemaan että näin kuuluu olla. Pitää pystyä ajattelemaan, että tahtoo toisen ihmisen olevan onnellinen. Sehän rakkauden perimmäinen tahto on, tahtoo toiselle ylitsevuotavasti pelkkää hyvää. Mun on hyvin vaikea ymmärtää että ihmiset käyttää sanaa rakkaus kuvatessaan omaa ihmissuhdetta, jossa he ovat vain hyötymässä toisesta ihmisestä. Minä minä minä, minun elämä, minun halu, minun oikeus.. Ihminen rakastaa vain itseään, eikä todelllisuudessa tiedä rakkaudesta vielä yhtään mitään. Hän ei ole nähnyt sitä. Hän ei ole oivaltanut.

Tahdon hänen olevan onnellinen ja iloitsen siitä, että hänen on nyt hyvä olla toisen kanssa. On vaatinut pitkän polun oppia kärsivällisyyttä, oppia hyväksymään asioita ja ennen kaikkea oppia mitä rakkaus on, jotta nyt pystyn sanomaan vilpittömästi; Rakkauteni iloisee sinun onnesta, vaikka se tarkoittaa minun omista toiveista luopumista.

Kuva: Juha Tikkanen Photography 2015
Kuva: Juha Tikkanen Photography 2015

Samalla se tarkoittaa sitä, että minun on aika mennä eteenpäin ja ottaa uusi askel elämässä. Tähän mennessä olen haparoinut kaksi vuotta, en ole tiennyt itsekään mitä tekisin. Olen ajelehtinut rakkauden ja oman yksilön vapauden välissä. Olen ollut valmis mihin tahansa, jos yksi ihminen olisi koskaan sanonut olevansa valmis. Odotin ja odotin, minusta tuli kärsivällinen ja myötämielinen. Opin että rakkaus on vapautta, enkä voisi koskaan pakottaa sitä puhumaan kanssani, vain siksi että minä tahdon. Välillä yritin löytää sitä tunnetta myös muista ihmisistä, mutta yksikään ei vain koskaan ollut hänen vertaisensa rakkaudellisesti minulle. Oli hyväksyttävä ettei nämä muut ihmissuhteet olleet sitä yhteyden tunnetta ja johdatusta, enkä voinut pitää ketään rinnallani vain siksi, että saisin lohtua ja apua itselleni. Se olisi varsin itsekästä, oli päästettävä irti näistä suhteista. Olin kokoajan valmis jättämään kaiken vain yhden ”kyllä” sanan vuoksi. Välillä mä mietin, kuinka ihminen voi rakastua toiseen niin silmittömän paljon? Tavallaan on siunaus tuntea asiat niin voimakkaasti, mutta kaikella tällä on myös kääntöpuolensa.

Omalla tavallaan tämä kokemus, totaalinen pääte koko ihmissuhteelle oli minulle kuin Vapaudut vankilasta -kortti. Kaikelle tuli lopullinen piste, josta ei päästä eteenpäin yhdelläkään kauniilla sanalla tai teolla. Pisteen jälkeen et voi lisätä samaan lauseeseen yhtäkään muttaa. Pisteen jälkeen kaikki on loppuun käsitelty. En voi enää odottaa, koska ei ole enää mitä odottaa.

Olen kiitollinen siitä, että olen saanut kokea niin voimakkaita tunteita toista ihmistä kohtaan, kiitollinen siitä, että elämä on kasvattanut niin paljon näillä ihmissuhteilla, jotka eivät koskaan tunnu muuttuvat yhtään helpommiksi. Oma suhtautumiseni on vain muuttunut ja nykyään ongelmat ja ristiriidat on helpompi ratkaista ja hyväksyä. Ei ole helppoa olla tunteva ja herkkä ihminen, mutta siitä huolimatta se on äärettömän antoisaa.

-M