Pelko on valinta

”Fear is not real. The only place that fear can exist is in our thoughts of the future. It is a product of our imagination, causing us to fear things that do not at present and may not ever exist. That is near insanity. Do not misunderstand me danger is very real but fear is a choice.”

-Will Smith

img_5141

Olin tiistai-iltana ystäväni kanssa istumassa meren rannassa. Taivas oli kirkas ja täynnä tähtiä. Fiilis oli jotenkin todella rentouttava. Kun näin lentokoneen, tiesin sisälläni mitä mun kuuluu tehdä. Mikään ei ole pitkään aikaan tuntunut näin oikealta. Olen lykännyt tätä päätöstä jo kaksi vuotta.

Mun tekisi mieli pomppia onnesta ja huutaa koko maailmalle kuinka fiiliksissä olen! Olen jo aiemmin blogissa maininnut siitä, kuinka meinaan vaihtaa maisemaa. Se on nyt todellista.  Viime viikkoisten tapahtumien jälkeen, mulla ei ole enää mitään mikä pidättelisi mua täällä Suomessa. Lähdemme Miran kanssa eri puolille maailmaa. Tosin, mä ostan pelkän menolipun. Kaiken tämän tunnemyrskyn keskellä, tunnen myös pelkoa. Pelkään luopua kaikesta rakkaasta mitä mulla on Suomessa. Voi olla, että tulen takaisin ensimmäisen kuukauden jälkeen tai palaan kuuden vuoden kuluttua. Ehkä jään sinne, en tiedä. Aika näyttää. Siltikin päässäni pyörii lauseita:

”Entä jos jotain menee vikaan? Entä jos mä en selviäkkään? Entä jos?”

img_5139

Pelko on mielikuvituksen tuote. 

Pelko on suurin syy mikä jarruttaa meitä unelmiemme toteuttamisessa. Mullakin on itseasiassa paljon pelkoja ja välillä niiden kohtaaminen on tuskaista, mutta se on mielestäni ainut vaihtoehto. Mitä enemmän teen rohkeita ratkaisuja, sen vapaampaa elämää elän.  Juoksemalla pelkoja karkuun ne pahenevat. Karkuun juoksemalla yritämme sivuuttaa omat tunteemme. Usein välttelemme pelkoamme viimeiseen asti. Saatamme peittää pelkomme esimerkiksi kiireellä ja keksimme tekosyitä jotta ei tarvitsisi mennä epämukavuusalueelle. Pelkäämme usein sitä mikä on meille vierasta.  Tiedättekö mitä? Mielestäni Ilman karkuun juoksemista pelkoa ei edes olisi.

 Ensi kerralla kun pelottaa, kiitä pelkoasi. Älä juokse karkuun! Anna sen olla kanssasi niin kauan, kun se on jäädäkseen ja sitten päästä irti. Pelot tekevät meistä inhimillisiä. Kun ei anna pelolle voimaa, se katoaa.

-Eve