Vuosi Californiassa odottaa

california

Koko kevät ja kesä Suomessa on mennyt tulevan suunnittelussa, työn teossa ja asioiden järjestelyssä. Vuoden alusta saakka on ollut tunne, että haluan palata Yhdysvaltojen länsirannikolle, Los Angelesin syleilyssä sijaitsevaan Culver Cityyn. Tämän unelman pitäisi toteutua elokuun lopussa ja lähtö on jo 99% varma juttu.

Tulossa on kokonainen vuosi Californiassa. En lähde sinne lomailemaan, eikä sellaiseen olisi varaa tässä elämäntilanteessa. Los Angelesin pielessä asuminen ei todellakaan ole ilmaista, eikä ruoka ole lopulta juuri sen halvempaa, kuin täällä Suomessakaan. Tulen myöhemmin avaamaan teille matkani tarkoitusta blogissa, kun kaikki asiat varmistuu ja lentoliput polttelee taskussa. Tämä suunnitelma sai alkunsa jo tammikuussa, mutta toukokuussa ryhdyttiin toimimaan asian eteen. Tässä on ollut aikamoista paperisotaa, puheluita ja asioiden järjestelyä lähdön tiimoilta.

Suomessa minulla on kaikki hyvin, olisi työpaikka, koti, ystävät. Silti jokin osa minussa janoaa uusia maisemia ja kokemuksia. Minulla on seikkailunhalua ja tykkään muuttuvista tilanteista. Asuminen ulkomailla on aina kiehtonut minua ja olen haaveillut matkustelusta ja uuteen kulttuuriin tutustumisesta. Uskon, että juuri nyt on aika lähteä, koska ei ole perhettä, tai avopuolisoa.

Unelmat muuttuu elämän mukana

Olen huomannut, kuinka unelmat elämää kohtaan elää elämän mukana. Ihastuessani mieheen alan haaveilla perheestä ja paikoilleen asettumisesta. Kai se toive on jossain tuolla syvällä sisimmässä edelleen, mutta se ei ole aktiivinen juuri nyt. Perhe-elämää ehtii kyllä elämään vielä myöhemminkin, mutta tätä vapautta, matkustamista ja elämän kokemista täysin rinnoin, ei ole niin helppo toteuttaa perheen kanssa. Haluan elää tässä hetkessä ja nauttia siitä, mitä elämällä on annettavana minulle juuri nyt.

Olen huomannut myös, ettei pelkoja voita, ellei niitä kohtaa. Ensimmäisellä kerralla lähtö tuntui peottavalta ja riskialttiilta, menettäisin ehkä työn, asunnon ja säännölliset tulot. Elämä näytti kuitenkin, ettei siinä ollut mitään pelättävää. Asiat järjestyivät kuin itsestään ja ongelmat ratkeaa, kun niitä ryhtyy selvittämään.

Nyt olen innoissani tulevasta ja puhelimeen on asennettu päivälaskuri, joka laskee jäljellä olevia päiviä. Tänään jäljellä 53 päivää.

-M

 

Terveisiä Kaliforniasta

 

 

sun_beach_holiday_sea_california_usa_losangeles_santamonica
Santa Monica Beach

Pitkästä aikaa istun koneen ääreen kirjoittamaan. Keitin juuri aamukahvit ja katselin ulos ikkunasta. Kello on seitsemän aamulla Culver Cityssä, hornisonttiin avautuu kaunis auringonnousu. Ehdin miettiä hiljaa mielessäni, kuinka ihanaa onkaan olla täällä. Olen kiitollinen jokaisesta päivästä.

 

”Ainoa tuttu ja turvallinen asia reissuun lähtiessä oli täyteen buukattu matkalaukku.”

Nyt olen tyytyväinen siihen, että uskalsin hypätä oravanpyörästä hetkeksi pois, vaikka kaikki ne turvallisuutta luovat asiat elämässä katosivat hetkeksi. Olin jonkin aikaa tiedoton työn jatkumisesta Helsingissä, en tiennyt kuinka kodin käy, mihin laitan tavarat ja kuinka pärjäisin uudessa kulttuurissa, uuden kielen kanssa, uusien ihmisten ympäröimänä. Ennen lähtöä ehdin jo pelätä, että ensimmäiset viikot ovat varmasti haastavat ja koti-ikävä yllättää nopeasti, koska kaikki on niin uutta ja erilaista. Ainoa tuttu ja turvallinen asia reissuun lähtiessä oli täyteen buukattu matkalaukku.

Aina ei tarvitse odottaa lottovoittoa, toteuttaakseen omia toiveita.

Pahimmat pelkoni eivät käyneet toteen. Moni asia järjestyi, kun vietiin asioita eteenpäin. Koti odottelee Helsingissä, henkilökohtaiset tavarat varastossa. Töistäkin luvattiin jatkoa huhtikuulle. Ei asiat ole yhtään hassummin. Nyt on aika nauttia ajasta täällä ja elää hetki erilaista elämää. Tämä reissu on taas yksi osoitus siitä, että elämä voi olla rikasta ja omia toiveita voi toteuttaa, eikä tarvitse odottaa sitä lottovoittoa toteuttaakseen omia unelmia. Kyse on lopulta vain suunnittelusta ja toimeen ryhtymisestä.

california_beach_santamonica_usa_sun
Santa Monica Beach

Asun Culver Cityssä tuttavaperheen luona. Täältä kukkulan laelta on uskomattomat näkymät. Aamulenkillä läheisessä puistossa pystyn näkemään lähes koko kaupungin. Itäpuolella horisonttiin piirtyy lumihattuiset vuoret, länteen katsoessa voi nähdä meren ja siihen väliin mahtuu koko Los Angelesin alue. Hollywood kyltti erottuu selkeällä säällä, niin myös sinisenä väripilkkuna hohtava Beverly Hillsin Pacific Design Center.

Ensimmäistä kertaa kun hipsin aamuvarhain auringon nousun aikaan lenkille, tuntui että rakastuin tähän paikkaan sillä sekunnilla. Tästä aamulenkistä onkin tullut aikalailla jokapäiväinen rutiini. Kuinka täydellistä onkaan aloittaa päivä katselemalla auringonnousua, haukkaamalla raikasta ilmaa ja ottaa samalla kaikki ilo irti tästä mahdollisuudesta. Treenaan paljon mäkijuoksua intervalliharjoitteluna. Ylhäällä puistossa voi tehdä aamujumppaa samalla kun katselee maisemia. Ihmiset hymyilee ja tervehtii kohteliaasti puistossa, se saa tuntemaan olon tervetulleeksi. 

Ihan kuin koko kaupunki haluaisi sanoa, ”Tervetuloa kotiin!”. Sellainen fiilis mulla on kahden ensimmäisen viikon jälkeen. Ihmiset ovat todella avoimia ja tulevat mielellään tervehtimään. He hymyilevät ja ovat todella kohteliaita, pyytävät anteeksi silloinkin, kun yhteentörmäys oli takuulla minun moka. Pakko sanoa, että hymyhuulista ja tervehdyksistä tulee hyvä fiilis. Kumpa voisin elää aina näissä olosuhteissa, nauttia auringon valosta ja tästä kannustavasta ilmapiiristä.

santamonica_beach_sea_usa
Santa Monica Beach

Kaikinpuolin täällä on ollut hyvä olla. Stressi ja kiire on kadonnut. Olen nukkunut poikkeuksetta joka yö kahdeksan tunnin sikeät yöunet, se on minulle ennenkuulumatonta. Aurinko nousee aamulla seitsemän jälkeen ja laskee nopeasti iltapäivällä viiden maissa. Auringon valosta saa valtavasti elinvoimaa, Suomessakin kesäaikaan olen aina toimeliaampi. Tähän kahteen viikkoon on mahtunut yllättävän monta sadepäivää, mutta sekään ei ole pilannut fiilistä. Vettä on satanut enemmän kuin moneen vuoteen. Edessä on vielä kaksi ja puoli kuukautta, aurinkoisia päiviä on takuulla vielä tulossa.

Aurinkoisin terveisin

-M