Au pair elämää ja uusia ystäviä

au-pairau-pairParhaita ystäviä ei voi pakata matkalaukkuun, kun lähtee viettämään au pair vuotta maailmalle. Minun onneksi täällä odotti jo ennestään tuttu perhe joka helpotti osittain sopeutumista uuteen kulttuuriin. Ainakin toistaiseksi on ollut helppo löytää uusia ystäviä täältä, vaikka en ole laittanut juuri tikkua ristiin asian eteen.

Oli hyvä mäihä, että tapasin Sannan heti ekana viikonloppuna tuttavaperheen juhlissa. Ollaan vietetty paljon aikaa yhdessä siitä lähtien, kun mä saavuin tänne. Meidän aikataulut on myös hyvin samankaltaiset, joten on helppo suunnitella aktiviteetteja yhdessä. Musta on tullut täällä jotenkin aktiivisempi, jaksan tavata enemmän ihmisiä, olla sosiaalinen, eikä väsytä kokoajan. Aurinko on ladannut akkuja, enkä edes muista mitä sana stressi tarkoittaa.

Au pairin kannattaa tutustua myös paikallisiin, vaikka englanninkieli ei vielä oiskaan ihan priimaa. Me suomalaiset vähätellään omia kykyjä, eikä uskalleta puhua jos ollaan epävarmoja kielitaidosta. Rohkeesti vaan puhumaan, siinä sitä oppii. Viime talvena tapasin täällä paikallisen miehen, Darrylin. Vietetään paljon aikaa yhdessä ja puhutaan englantia, se tekee tosi hyvää mun kielitaidolle.

Au pair meetingissä tapaa muita lähialueen au paireja. Näitä meetingejä järjestetään joka kuukausi ainakin Cultural Caren puolesta. Olin toissa viikolla ensimmäisessä tapaamisessa ja tutustuin siellä ihmisiin ympäri maailman, Espanjasta, Argentiinasta, Braziliasta, Sveitsistä.. Ainakaan tällä ei tarvitse huolehtia siitä, että ei olisi ystäviä. Mikäli on itse aktiivinen ja ilmaisee halunsa tutustua uusiin ihmisiin, yleensä vastaanotto on lämmin etenkin muiden auppareiden keskuudessa, jotka ovat täällä ihan samassa tilanteessa.

-M

Lue myös:

Vauhdikas viikonloppu Losissa

Parisuhde vai oma unelma?

Vauhdikas viikonloppu Losissa

Perjantaina mun oli tarkoitus lähteä LACMA:lle katsomaan jazzia ja alkuperäisen suunnitelman mukaan lauantaina piti ottaa suunnaksi Palm Springs. Flunssa iski jo torstaina ja suunnitelmat meni uusiksi. Pienestä flunssasta huolimatta oli ihan huikee viikonloppu Losissa.

au-pair

Perjantai-iltana en suostunut jäämään yksin kotiin murjottamaan alkuperäisten suunnitelmien peruuntumista. Siispä suunnattiin toisen nuhanenän, Sannan kanssa The Groveen syömään dinner ja kierreltiin vähän aluetta. 

Lauantaina metsästin kuumeisesti D:n kanssa mulle Addun mustavalkosia raitasandaaleja. Ei muuten löytynyt mun kokoa mistään, vaikka kierrettiin valehtelematta ainakin 10 urheiluvaatteita ja kenkiä myyvää kauppaa. Jatkettiin iltaa sporttibaariin, jossa katsottiin nyrkkeilymatsia Canelo vs Golovkin. Kisakatsomon tunnelma oli huipussa. En ole nyrkkeilyn aktiivinen seuraaja, mutta ihan hauska kokemus anyway. 

Sunnuntaina super hauska shoppailupäivä S:n kanssa. Ei muuten löytynyt vieläkään Addun raitasandaaleja kokoa 6, mutta jotain muuta kotiin viemistä siltä reissulta kyllä löytyi. Syötiin, naurettiin ja sovitettiin aurinkolaseja. Pähkäiltiin, kuinka auto tankataan Amerikan maalla ja onnistuttiin siinä lopulta mallikkaasti. Ajaminen alkaa olla jo huomattavasti rennompaa. Flunssakin tuntuu menneen melkein ohi, ehkä nauru ja hymy on sen parantanut.

 

-M

P.S Snäpistä löytyy lisää Losin seikkailuista: mhautajoki

Lue myös:

Viime viikonlopun päiväreissu Malibuun

Parisuhde vai oma unelma?