#Ei filtterii

Oon tässä viime päivinä vähän miettinyt tätä meidän blogia. Musta on hauskaa, että mun piti kirjottaa tänne treeneistä ja oon tehny ehkä pari postausta treenaamisesta 😀 En suinkaan ole lopettanut treenaamista. Treenaan edelleen kovaa. Kirjoitin treeneistäni kolme vuotta joten tällä hetkellä niistä kirjoittaminen tuntuu tylsältä vaihtoehdolta. Toki jos olette kiinnostuneet kuulemaan lisää treeneistäni voin tehdä niistä postauksen.

Sain hyvän postaus idean eräältä tyypiltä tossa kesän lopussa ja päätin kirjoittaa siitä nyt. Tarkotuksenani ei ole todellakaan sanoa mikä on oikein ja mikä on väärin. Tarkoituksenani on herättää ajatuksia. Istun tässä sängyllä aivan liian suuri huppari päällä ja tukka takussa. Tunnen itseni niin pieneksi ja se on helpottavaa. Mä olen vain minä. Mun ei tarvitse esittää tai olla mitään muuta. On todella vapauttavaa hyväksyä itsensä sellaisena kuin on. Täällä ollessani olen saanut paljon positiivista palautetta meikittömyydestäni. Olen ollut siitä todella yllättynyt, koska välillä suomessa mulla oli melkoinen sotamaalaus ulos lähtiessäni. Rehellisesti sanottuna ajattelin olevani hyväksyttävämpi meikin kanssa, vaikka en aina meikkiä käyttänytkään.

Vertaa instagram kuvani alla:

Melkoinen ero eikö vain?  Mielestäni ensimmäisessä kuvassa näytän siltä, miltä kaikki muutkin tänä päivänä somessa näyttävät. Jälkimmäisessä kuvassa tunnen olevani enemmän minä.

Ennen en pitänyt instagramistani, tein sitä enemmän muille. Sillon mulla oli 7 000 seuraajaa enemmän kun nyt. Tänä päivänä on helppo saada hyväksyntää somessa. Eikä siinä ole mielestäni mitään pahaa. Meidän jokaisen perustarve on tulla hyväksytyiksi. Mua vaan kauhistuttaa ajatus, että jos hyväksyntä tulee vain ulkokuoren perusteella. Mikäli itseluottamus perustuu vain instagram seuraajien ja tykkääjien varaan, se ei ole kovin kestävää ja loppupeleissä melko raskasta. Sitä pitää ylläpitää jatkuvasti ja ulkonäkö on kuitenkin niin katoavaa. Mitä tapahtuu jos olet tunnettu fitness mimmi ja yhtäkkiä lihotkin 20kiloa tai toisin päin, olet tunnettu kurveistasi mutta sitten laihutkin äkillisesti? Pitää olla tosi vahva mimmi, että kestää ulkonäköön liittyvän kritiikin. Sen takia varsinkin meillä nuorilla olisi hyvä olla muutakin sisältöä elämässä kuin ulkonäkö. Ennen itse lisäsin kuvia vain siksi, että saisin huomiota ja hyväksyntää. Entinen profiilini ei ollut yhtään itseni näköinen. Ystäväni antoivat moneen otteeseen palautetta, että olen ihan erilainen mitä some statukseni antaa olettaa.  Nauran kun mietin, että aina piti saada täydellinen kuva jostain tilanteesta ja todellisuudessa se hetki saattoi olla ihan perseestä. ”Noh saimpahan hyvä kuvan edes” Ajattelin. Olen sitä mieltä, että ikimuistoiset hetket pitää elää myös todellisessa elämässä eikä vain ruudun läpi.   Loppuenlopuksi eihän sillä ole väliä miltä elämämme näyttää muille, vaan sillä miltä elämämme näyttää meille itsellemme.

Onko sun some sun itsesi näköinen vai esitätkö jotain muuta mitä olet?

Miksi sä lisäät kuvia nettin? Haluatko huomiota? Hyväksyntää?

Jotain muuta?

<3:Eve

(Visited 2 157 times, 1 visits today)
eveheikkinen

Yksi vastaus artikkeliin “#Ei filtterii”

  1. Oot vissiin saman ikänen ku mä (-94) tai ainaki lähelle 😀 tuntuu et sun ajatuksilla on ollu aika samanlainen kehityskaari mun ajatusten kanssa, ite en tosin ikinä kisannu mutta olin aikamoisessa fitness-kuplassa josta oon päässyt nyt onneksi irtautumaan. Edelleen elän terveellisesti ja rakastan liikuntaa, mutta nykyään teen ja syön sitä mitä tekee mieli. Tuntuu sitäpaitsi että kroppa on vaan paremman näkönen nykyään ja suorituskyky on kyllä noussut huimasti kun ruokaa tulee tarpeeksi. Lisäksi liikunta on monipuolisempaa ja hauskempaa. Ennen saatoin hinkata salilla samaa ohjelmaa ja liikkeitä pakkomielteisesti vaikka ei ois huvittanu, nykyään teen noin 2 kokonaisvaltasempaa salitreeniä viikkoon ja muuten lenkkeilen tai teen loikka/spurttitreenejä jotka on rankkoja mutta samalla niiiin kivoja 😀 Oon iteki huomannu miten paljon elämässä on muutakin kuin treeni ja ruoka ja oon löytäny itelleni tenniksestä ihanan harrastuksen missä ulkonäöllä ei oo menestyksen kanssa mitään tekemistä 🙂 samoin oon miettiny paljon somea ja samoja asioita siihen liittyen ku säkin. Jotenki oon tosi ilonen tästä muutoksesta omalla kohdallani ja myös sun puolesta, mukava huomata et ihmisiä samantyylisillä kokemuksilla löytyy muitakin 🙂 Sori myös tälläsestä kilometrikommentista, yritin sentään tiivistää asiani mahd. lyhyeksi 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 7
Tykkää jutusta