Intohimo

Minulla on kaksi ammattia. Molemmat olen opiskellut vain siksi, että on oltava joku ammatti. Kuinka monta meitä on täällä? Kuinka moni käyttää viikostaan lähes 40 tuntia, ja tekee työtä josta ei pidä. Maanantaina aletaan odottamaan viikonloppua. Viikonloppuna perseet ja sit taas takas töihin.

En tarkoita, että duuniin pitäis aina tanssahdella onnesta. Tottakai on paskoja päiviä. Kun työ on välillä raskasta osaa arvostaa myös vapaa-aikaa. Siinä mielestäni mennään vikaan kun sinne duuniin on oikeesti joka päivä kurja mennä. Jostain olen lukenut, että jos menet 12 peräkkäisenä päivänä töihin vittuuntuneena, silloin tulisi vaihtaa työpaikkaa. Olen samaa mieltä. Muistan joskus kun oma veljeni sanoi joululomalla,  että hän odottaa jo töihin pääsyä. Hänellä on mielestäni oikea ammatinvalinta!

Kuva:Nikita Tikka

Mutta ei se ole niin helppoa. Tai no onhan näitä jotka tietävät pienestä asti mitä tahtovat tehdä. Mä en ole sellainen, tai olen. Tiesin kyllä pienenä mitä tahdon tehdä, mutta sit ajauduin näihin ”varmoihin” ammatteihin. En uskonut itseeni. Luulen, että meitä samanlaisia on monta. Teemme mieluummin sitä mikä tuntuu järkevältä, emmekä sitä mikä tuntuu oikealta. Tiedän, että ei niitä töitä ole niin helppo saada ja jostain on pakko saada rahaa. Sellainen työpaikka mihin menet vain siksi, että sun on pakko saada rahaa olisi kuitenkin hyvä olla vain väliaikainen ratkasu. Moni siltikin jumittuu. Moni ajattelee mennessään töihin jonnekkin mistä ei niin pidä, että ”tää on vaan väliaikasta”. Kohta on mennyt 10 vuotta ja olet vieläkin samassa pisteessä. Saatat olla turtunut omaan elämääsi jos ajattelet: ”Tätäkö tää elämä nyt sit on? Päivästä toiseen tätä samaa” Sen ei tarvitse olla sitä! Sun ei tarvitse suorittaa zombiena päivästä toiseen, sulla on vapaus valita! Moni löytää kutsumuksensa jonkun harrastuksen parista, silloin riittää, että duuni on ihan jees. Töihinkin on mukavempi mennä jos käyttää vapaa-aikansa fiksusti.

Intohimon löytäminen on itseasiassa aika haastavaa. Mielestäni sitä ei vaan voi löytää sieltä tutusta ja turvallisesta. Kun arki on sitä samaa kokoajan, siihen turtuu eikä luovat ajatukset saa tilaa. Intohimon löytäminen vaatii aikaa, pohdiskelua, kompastumisia ja uusien asioiden kokeilua, ehkä jopa epämukavuusalueelle menemistä. Ihmiset kenellä on intohimo voi nähdä jo kaukaa. Tapailin joku aika sitten erästä miestä, kenen olemassa oloa kukaan ei voinut olla huomaamatta. Hän oli niin eläväinen ja päämäärätietoinen, että se sai muut ihmiset samassa huoneessa hermostumaan. Hänellä oli intohimo. Päämäärä mitä kohti mennä. En tiedä, mutta jostain syystä juuri se on kiehtovinta toisessa ihmisessä. Nähdä kuinka toinen tekee asiaa, mitä todella rakastaa. Uskon, että se tuo elämään tarkoituksen.

Kirjoitan tästä siksi, koska olen menossa opiskelemaan ensimmäistä kertaa alaa joka tuntuu oikealta. Alaa mikä on harrastus ja työ samaan aikaan. En tiedä vielä onko suunta oikea, mutta uskon vahvasti, että tää on se mun intohimo.

Onko sulla joku kutsumus tai intohimo? Voisitko mahdollisesti tehdä siitä itsellesi ammatin? Koskaan ei ole liian myöhäistä!

<3:Eve

(Visited 2 130 times, 1 visits today)
eveheikkinen

9 vastausta artikkeliin “Intohimo”

 1. Saanko kysyä mitä ammatteja sulla on ja mitä lähdet opiskelemaan? Kiinnostaa aina ihmisten ura- ja opiskelujutut :). Iteki pohtinu viimeaikoina, meenkö muunlaisiin töihin, vaikka ala samana pysyiskin. Kiva lukea tällaista pohdintaa :).

  • Kiva kuulla! Olen merkonomi ja lähihoitaja 😊 En halu vielä paljastaa mitä alan opiskelemaan ennen kuin paikka varmistuu, kerron sen täällä myöhemmin 😊

 2. Amen!! On surullista nähdä miten esim. mun lapsuudenkodin ostarilla on edelleen samat ruokakaupan myyjät. Siellä ne on päivästä ja vuodesta toiseen. Tai en tiiä, ehkä siellä on mukavat työtoverit ja saa tavata uusia kasvoja joka päivä…mutta emmä silti ymmärrä. Kaupan kassa?? En voi ymmärtää kun oon ite niin kunnianhimonen 😀 Pakko päästä yliopistoon ja saada ”vähintään” tohtorin tutkinto. Hah! Ja matkustella aion ihan sikana! Ja siis ei tietenkään tarvitse tavotella mitään lääkärin ammattia tai muuta sellasta, mutta tuskin se kaupan kassa tai vaikka hotellin siivoja on kenenkään unelma-ammatti..? o_o Mun mielestä toi ei oo enää mitään elämistä. Syntykö noi ihmiset tänne vaan tekeen duunia ja vieläpä paskaa sellaista? Se on täysin ymmärrettävää kun on huono rahatilanne ja on nuori yms. mutta jos oot siellä ns. paskaduunissa sellaset kymmenisen vuotta, vaikka voisit tavotella jotain suurempaa, niin jotain on kyllä pielessä. Tämä siis vain minun mielipiteeni 🙂

  • Kyllä kaupan kassa tai siivooja voi olla jonkun unelma-ammatti. Kommenttisi oli kyllä mielestäni muita aliarvioiva ja alentava.

  • Ööö… Oletko miettinyt, että aika moni oikeasti nauttii olla kaupassa töissä?
   Anteeks mutta susta huokuu tollanen itsekkyys ja se, että et arvosta ihmisiä, joilla on vaikka vaan se amis käytynä.
   Itse olen korkeasti koulutettu, mutta en ylenkatso muita. Jokainen tekee elämällään mitä haluaa ja ihan oikeasti mä tunnen niin paljon onnellisia ihmisiä, jotka vaan vaikka siivoaa.
   Onneks mun ystäväpiirissä ei ole tuollaisia ihmisiä kuin sinä.

 3. Vaihtaisin heti jos saisin muita töitä. Teen kahta duunia joista toisessa työkaveri on ollut rakastunut muhun jo vuoden verran ja mulla on alkanut kasaantua tästä ahdistus pahasti. Kaksi viikkoa olen itkenyt kotona kun on tosi paska olla töissä. Toisessa duunissa tuntuu ettei arvosteta (oma ammatti). Tahtoisin olla eläinten parissa töissä mutta ei ole mahdollista hankkia kolmatta ammattia juuri nyt. Vitutus on järkyttävä mut jotenkin jaksan raahata itteni töihin. #rahantakii

  • Apua voi ei! Uskon, että jossain vaiheessa sulla on kuitenkin mahdollista opiskella ammatti eläinten parissa. Moneen paikkaan pääsee töihin ilman koulutustakin 😉 Tsemppiä <3

 4. Itse treenaan vaikka useimmiten se vituttaa (lähinnä sen takia että aina pitää treenata kovempaa), mutta se vitutus myös ajaa myös kovempiin suorituksiin. nykyajan nuoristo puuttuu täysin pitkäjänteisyys ja kuri suorittaa treeniä vaikka treeni maistuisi puulta. branch warren pitää treeniin valmistautumista kuten valmistautumisella sotaan. treenin jälkeen jos olet hengissä, voit siirtyä seuraavalle levelille. kovan kurini ja pitkäjänteisyyden vuoksi olen saanut huomattavan lihasmassan. ainoa asia mitä olen kummastellut on se, että en silti meinaa saada naista sen paremmin mitä kynäniskana. luulin sinisilmäisesti että naiset palvovat isolihaisia miehiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 10
Tykkää jutusta