Itsevarmuus kaunistaa

”Itsevarma nainen on kaunis”

Lauseesta tulee mieleen heti eräs ystäväni. Kun hän kävelee kadulla sekä miesten, että naisten päät kääntyy. Hän on myös äärimmäisen kaunis, mutta luulen että katseiden syy on jokin muu kuin ulkonäkö. Se jäätävä itsevarmuus!

DSC_8594
Kuva: Nikita Tikka

”Ei se miltä näytät vaan se miten itsesi kannat”

 Siihen meistä jokainen voi vaikuttaa. Ei me olla tultu tänne pyytelemään anteeksi olemassa oloamme. Faktahan on, että kaikkia ei voi miellyttää. Mitä sitten?  Itsevarma nainen tai miksei mieskin hyväksyy omat heikkoutensa ja vahvuutensa. Liian usein tartumme omiin ”heikkouksiimme” ja unohdamme omat hyvät puolet. Ensi kerralla kun menet peilin eteen, sen sijaan että etsit itsestäsi virheitä, etsi omat parhaat puolesi.

Kaikki miespuoliset ystäväni ovat olleet sitä mieltä, että itsevarmuus tekee naisesta seksikkään. Mielestäni itsevarmuus ei tule ulkoa vaan sisältä. Se, että pidät itseäsi kauniina ei tee sinusta ylimielistä. Usein itsevarma pystyy antamaan enemmän muille ja on onnellisempi.

Jokaiselle tulee joskus heikkoja hetkiä, se on väistämätöntä. Ulkonäköpaineet ovat kovat, varsinkin nykymaailmassa. Kauneutta on niin monenlaista. Toiset tykkäävät tummasta, toiset vaaleasta, joku lihaksikkaasta ja joku muodokkaasta. Miksi vertailisit itseäsi muihin? Se on ajan tuhlausta! Varmasti silläkin henkilöllä ketä ihailet, on ulkonäköpaineita. Aina löytyy joku parempi, laihempi ja kauniimpi. Mitä jos olisitkin vain täydellisen epätäydellinen?

DSC_8586
Kuva: Nikita Tikka

Muutama viikko sitten olin kaverini kanssa baarissa. Yks jätkä pyys mut sen viereen ja katsoi silmät pyöreenä ”Sulla ei oo paljoo meikkiä”.  Mä tiedän, että en ole täydellinen. Kuljen melkein jokapaikassa ilman meikkiä. Olen huomannut, että tunnen itseni itsevarmemmaksi ilman meikkiä. Tunnen olevani minä, peittelemättä mitään. Siinä ehkä syy miksen tee ”meikki ja kauneus” postauksia, koska en tiedä niistä mitään. Lisään kuvia ja videoita nettiin, missä en todellakaan koe olevani parhaimmillani. En pyri täydellisyyteen enää, koska se on loputon suo.  Siksi puhun asenteesta ja sisäisestä kauneudesta, koska ne ovat asioita joihin jokainen voi vaikuttaa ja arvotan niitä myös toisessa ihmisessä.

Itsevarmuus on kaunein asuste mitä voit pukea!

-Eve

(Visited 2 924 times, 1 visits today)
eveheikkinen

6 vastausta artikkeliin “Itsevarmuus kaunistaa”

 1. Helppo sun on kulkee ilman meikkiä kun on ripsienpidennykset 😀 hohhoijaa.

  • Sanos muuta! Helpottaa kivasti elämää 😉

 2. Hyvä postaus! Samaistun tuohon meikittömään elämään. Itsellä tulee käytettyä meikkiä vain jos olen oikeasti menossa johonkin tapahtumaan, bileisiin, treffeille tms. Pidän itseäni usein jopa kauniimpana iman meikkiä, oikeasti. Ja meikkaamisessa ei todellakaan ole mitään pahaa. Mun mielestä se on vain mennyt hieman pitkälle nykymaailmassa 😀 Toisille se on toki ”taiteellinen” harrastus.

  • Totta! Oon ihan samaa mieltä 🙂 Meikkaamisessa ei todellakaan ole mitään pahaa. Ei vaan tunnu omalta jutulta.. Se on vaan musta outoa, että meikittömyyttä ihmetellään tänäpäivänä 😀 Hyvää kesää! 🙂

 3. Hyvin ja ytimekkäästi kirjoitettu tärkeestä asiasta! 🙂

  Treenaan TFW:llä ja siellä jaetaan jokaiselle täytettäväksi ”choose one, lose one”-kortti, jossa jokaiselle 12 kuukaudelle valitaan yksi juttu/tapa/asia jonka haluaa poistaa elämästä sekä joku juttu, minkä haluaa saada elämäänsä. Maaliskuussa mun choose one oli ”ei ainuttakaan negatiivista kommenttia itsestäni.”

  Se oli yllättävän helppoa ja hyvänen aika miten positiivisesti se vaikutti muhun! Varsinkin peilin edessä herkästi löytää kaikenlaista vikaa ja virhettä ja löysinhän mä niitä edelleen, mutta en vahvistanut niitä vikoja puhumalla niistä ääneen. Saatoin nähdä jonkun virheen, mutta _annoin sen olla_ ja etsin jotain kaunista sen sijaan ja sanoin sen ääneen.

  Se mille annat aikaa ja enrgiaa, vahvistuu. Toimii sekä positiivissa että negatiivisissa asioissa. Ja todellakin, itsevarmuus kaunistaa!

  • Hei mahtava kuulla. Pitää itekkin kokeilla 😉 Hyvää kesää ja tsemppiä treeneihin! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta