Kateellinen toisen onnesta?

Kateellisia ihmisiä löytyy joka paikasta, mutta meillä kotisuomessa se tuntuu olevan enemmänkin sairaus kun hetkellinen, ohimeneva tunne. Enkä liioittele ollenkaan. Tiedän miltä tuntuu, kun olet onnesi kukkuloilla ja joku ampuu sinut hetkessä sieltä alas. Tuttavani kirjoitti juuri blogissaan ihmisistä jotka toivovat hänen epäonnistuvan. Tekstissään hän kertoi kuinka kateelliset ihmiset yrittävät painaa häntä jatkuvasti alas ja samaan aikaan hän on väsynyt omassa siviilielämässään.  (Hän on todella upea ja menestynyt yrittäjä) Teksti sai mut surulliseksi. Miksi? Miksi toisen onni on muilta pois? Miten ihmiset ovat niin helvetin itsekkäitä? Puuttuuko tälläisiltä henkilöiltä empatiakyky kokonaan? Ovatko nämä henkilöt kokeneet kipua tai tuskaa elämässään? Mikäli ovat, miksi he haluavat muidenkin kärsivän? Luulisi, että henkilö joka on kokenut tuskaa ei halua satuttaa toista, koska tietää miltä se tuntuu.

Mä en edes muistanut koko kateuden tunnetta. Viimeisen kolmen kuukauden aikana en ole joutunut kertaakaan tilanteeseen missä joku olisi ollut kateellinen tai ilkeä minua kohtaan. Täällä tuntematon nainen saattaa pysäyttää sinut kadulla ja kehua kauniita silmiäsi tai vaatteitasi. Mulle se oli todella uutta ja hassua, että sama sukupuoli käyttäytyy tällä tavalla! Suomessa olin tottunut siihen, että naiset ovat enemmänkin kilpasiskoja kuin ystävällisiä toisiaan kohtaan. Vaikka moni siellä varmaan kelaa, että täällä se on vaan semmosta pinnallista lätinää niin mä tykkään siitä! Sillä saattaa pelastaa jonkun päivän. Mielestäni mikään hyvä teko tai sana ei ole väärä. Mieluummin elän ympäristössä missä on vaikka sitä pinnallista lätinää kun ympäristössä missä painetaan alaspäin heti kun on saavuttanut jotain elämässään.  Ajattelen, että mitä enemmän maailmaan saan jaettua hyvää sen parempi olo mulle tulee.

Itselläni ainakin on mennyt kauan tajuta, että vika ei ole minussa mikäli joudun kateuden kohteeksi. Sain viimeisimpään blogitekstiini ikävän kommentin. Ensimmäinen reaktioni oli päänpudistelu ja naurahdus. Mielessäni mietin vain ”Voi raukka, mitähän hänkin on joutunut kokemaan”. Juttelin asiasta myös ystävilleni ja he saivat minut tajuamaan, että vika ei ollut minussa. Sitä on jotenkin oppinut suodattamaan tätä kuraa mitä välillä netissä tulee. Usein näen jo ensimmäisestä kommentin sanasta mikäli jollain on paha olla. Silloin kommentti menee suoraan roskikseen ilman, että edes luen sitä.

Henkilökohtaisesti en todellakaan pysty samaistumaan kateellisten ihmisten käytökseen.  Usein sanotaan, että kateellisilla ihmisillä on todella paha olla ja tottahan se on. En vaan pysty ymmärtämään mikä ajaa siihen, että haluaa toiselle pahaa varsinkin kun puhutaan aikuisista ihmisistä. Mikäli mulla on paha olo, lähden lenkille, näen ystäviäni tai lähden ulos syömään. Mulla ei tulis pieneen mieleenkään puhua muista pahaa tai eksyä netin keskustelupalstoille arvostelemaan toisia. Itse olen ainakin kokenut elämäni aikana niin paljon kolhuja, että empatia kykyni on kasvanut entisestään.  En ymmärrä miksi kärsivä ihminen haluaa pilata muidenkin päivän.  Varsinkin siellä pimeässä ja kylmässä suomessa olisi tärkeää, että porukka pitäisi yhtä eikä lyttäisi toisiaan. Uskon, että hyvä vetää puoleensa hyvää ja päinvastoin.

 Toisen onni ja menestys ei ole meiltä pois vaan toimii motivaattorina meidän omaan elämään. Toivomalla toisille hyvää, saadaan lisää hyvää aikaiseksi. Peace.

<3:Eve

(Visited 736 times, 1 visits today)
eveheikkinen

6 vastausta artikkeliin “Kateellinen toisen onnesta?”

 1. Hyvä kirjoitus! Itse pohdiskelin vastaavaa blogissani kesällä ja vieläkin riittää ihmettelyä moista toimintaa kohtaan. En ymmärrä miksi ihmiset ei uskalla kehua toisiaan! Miten se on itseltä pois…Olen myös saanut paljon negatiivisia kommentteja, tai oikeastaan haukkumista blogiini. Nykyisin se onneksi lähinnä naurattaa vaan ja ymmärtää sen, että kirjoittajalla itsellään on paha olla..

  Mukavaa viikkoa!

  http://www.elinaadasofia.fi

  • Niimpä. Toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Se on netissä niin helppoa kun voi nimettömänä sanoo mitä vaan. Mä jotenkin kelaan et just ne ihmiset jotka haukkuu toisia netissä on semmosia kenen kanssa en edes haluais olla missään tekemisissä joten en menetä siinä mitään.

   Mukavaa viikkoa sinnekkin! 🙂

 2. Ihana postaus! Asuin itse vuoden Yhdysvalloissa ja varsinkin sen jälkeen suomalaisten kateellisuus, itsekkyys ja epäsosiaalisuus on alkanut tympiä. Ehkäpä täällä ei itsenikään enää kovin pitkään tarvitse asua. 🙂

  Ihanaa joulua Ausseihin!

  Nora / https://dreamerachiever.com

  • Joo jenkitkin on kyllä niin eri maailma. Ymmärrän mistä puhut. Tietysti Suomessa on asiat hyvin ja paljon hyviä juttuja mut se ei vaan ole kaikkia varten.

   Varmasti jotain keksit jos haluat kovasti lähteä.
   Ihanaa joulua sinnekkin <3

 3. Mulle tulee hyvä fiilis kun luen näitä tekstejäsi. Muistan omat fiilikseni, kun pari vuotta itse olin aika lailla samassa tilanteessa. Olin hypännyt tyhjän päälle, alkanut tehdä juuri sitä mitä haluan. Aistin teksteistäsi sen saman innostuksen ja fiiliksen kuin itselläni tuolloin. Vuosien varrella elämä on vakiintunut omille urilleen ja tuntuu, että seikkailut ovat jääneet. Kun luen näitä tekstejä, tuntuu että haluan taas löytää tuon saman fiiliksen ja saan inspiraariota pyrkiä siihen.

  Luulen että ihmiset, jotka eivät ole koskaan uskaltaneet lähteä seuraamaan unelmiaan ja tunteneet todellista onnellisuutta, kirjoittelevat noita kateellisia kommentteja. Tottakai silloin muiden onni ja innostus elämään ärsyttää, kun itse on jumahtanut paikalleen, eikä näe ulospääsyä…

  • Ompa ihana kuulla. Parasta tässä kirjottamisessa juuri onkin, että jos saa jonkun inspiroitumaan ja siksi teen tätä 🙂 Oot ihan oikeessa tossa mitä sanoit.

   Kiitos kommentista ja hyvää uutta vuotta <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 8
Tykkää jutusta