Jos ei käy salilla niin ei treenaa

Hauskin ilmiö mihin törmään lähes päivittäin on oletus, että jos et käy salilla niin et treenaa. Porukka kyselee multa usein että:  ”Noh treenaatko sä enää”? vaan koska mua ei näy salilla. Luulen toki myös sen johtuvan siitä, että lauseissani ei enää kuule sanoja parsakaali ja pakarapotku jatkuvasti. Ennen en muusta puhunutkaan kuin fitneksestä. Puhuin makroista, superseteistä ja pakkotoistoista. Niistä ei ”normaalit ihmiset” ymmärtäneet mitään. Selitin niistä kuitenkin, koska se kuului asiaan. Olin niin ”cool” fitnessmimmi. Perus puheenaiheet oli että: ”Paljonko syöt lounaalla kanaa?” tai ”Moni jakonen treeniohjelma sulla on?” tai ”Kuka sua valmentaa?” Ehkä urheilumotiivini oli jollain tapaa pinnallisempaa silloin, mitä tänä päivänä. Nykyään mielestäni on vain hauskaa, että elelin omassa pikku kuplassani aivan kuin muuta elämää ei fitneksen ympärillä olisi. Mielestäni suhtautumiseni on paljon terveempää urheiluun tänä päivänä. Se on todellakin sama asia kun syöminen tai nukkuminen. Mun ei enää tarvitse puhua ja todistella sitä kaikille jatkuvasti. Se ei ole mulle enää niin pakkomielteistä.

Usein jengi myös kummastelee että miten pysyn kunnossa vaikka en edes liiku! Taas tullaan tähän jos et käy salilla = et treenaa. Oon ollut laihimmillani nimenomaan futis- ja juoksuaikoinani, koska treeneissäni on niin paljon aerobista. Kyllä mä edelleenki liikun niinkuin kaikki nämä 22 vuotta olen tehnyt aktiivisesti. Urheilu on tosi tärkeä osa elämääni ollut aina ja tulee olemaan. Kuuntelen ja kunnioitan kehoani. Kehoni tarvitsee muunlaista treeniä kuin punttisali ainakin toistaiseksi.

Oon myös täs semi vakavasti ihan miettiny et miten saisin mun urheilijan tittelin takasin? Kun mä en siel punttisalilla pysty oikeen mitään tekemään. Riittääkö se et vaan käväsee siellä salilla lukemassa päivän lehen? Vai pitäiskö kuitenkin mennä juoksumatolle juoksemaan kaheks minuutiks et saisin pari hikipisaraa aikaseks? Tai sit jos menis vaikka ottaan pari kuvaa peilin kautta niin ainakin muut näkis et oon ollu treenamassa? Eiks se oo kuitenki pääasia et sinne salille menee! Ei se oo niin justiinsa et mitä siel tekee… Kuha postaa pari treenikuvaa niin kyllä kummasti on taas urheilija. 😀 Kyllä jalkapallo, jääkiekko ja juoksu ovat mielestäni edelleenkin urheilua siinä missä salitreenikin. Kyllä voi treenata vaikka some ei täyttyisikään after workout-selfieistä. Kyllä voi olla todella taitavakin urheilija vaikka sitä ei todistelisikaan koko ajan muille. Kyllä voi rakastaa urheilua vaikka ei kävisikään salilla.

Tämä on mielestäni äärimmäisen hauska ilmiö. Olisi hauska kuulla, että onko joku teistä kenties törmännyt samaan? 😀

<3:Eve

(Visited 2 217 times, 1 visits today)
eveheikkinen

8 vastausta artikkeliin “Jos ei käy salilla niin ei treenaa”

 1. Täällä sama! Reilu vuosi sitten tuli salihommissa ihan vaan mitta täyteen ja irtisanoin jäsenyyden. En ole sen jälkeen käynyt kuin ehkä 3 kertaa virallisesti salilla ja olen siirtynyt kotitreeniohjelmien ja juoksun/rullaluistelun/yogaian pariin. Salilla on tullut huomattua harvoina kertoina, että voimataso ei ainakaan merkittävästi ole laskenut vaikka olen vain kotikalustolla tehnyt treeniä.
  Mut toi on totta, että ihmiset ajattelee että mä vain istun sohvalla kotona enkä tee mitään, kun en laita instaan saliselfieitä. Treeniä ei ole olemassa jos a) et käy salilla ja b) laita siitä kuvaa someen 😀 Kamalaa!

  • Kiva, että olet löytänyt muitakin treenimuotoja. Mäkin oon miettiny et palaanko enää salille. Mun mielestä se on niin tylsää 😀 Toi on niin totta! No mut onneks me treenataan itteemme varten eikä ketään muuta 😉

 2. Ai kauhee! eli yleisurheilijat, pesäpalloilijat, triathlonistit, maratoonarit, melojat jne. eivät treenaa ollenkaan! Osa käy salilla vaan tekemässä voimaa tietyllä kaudella ja lopun ajan tekee lajiharjoittelua. Voi niitä fitnessmimmejä…… 😀

  • Jepjep 😀 Se onkin hauskinta, että oma treenini on paljon rankempaa kuntosalin ulkopuolella. Niinkuin varmasti monella muullakin! mutta meitä on moneen lähtöön. Ehkäpä nämä punttimarat ei oo kokeillu muuta urheilua ja siksi luulee, että se on ainoa urheilumuoto. 🙂

 3. Vähän sama ku kattelin calisthenics videoita tubesta ja siellä oli näitä peruskommentteja, että ”what about leg day?” Niinku…argh. Ei kaikessa oo kyse ulkonäöstä ja lihasmassan kasvatuksesta!!! Jotenki jengi aina olettaa että sali ja hypertrofinen treeni on se mitä kaikki tekee.

  • Oot ihan oikeessa! Loppuenlopuks aika harva urheilee vaan ulkonäon takia..

 4. Okei, en tiedä urheilumaailmasta mitään. Viimeisen vuoden aikana laihdutin 30kg, ja ihmiset nykyään kyselee, että käynkö mä salilla. Vastaan, että no en ole käynyt viimeisen 15v aikana kertaakaan. Sitten seuraa ihmetys, että miten on mahdollista laihduttaa niinkin paljon eikä edes liikkua. Ja nyt puhutaan +30v ihmisistä, jotka eivät välttämättä itsekään käy salilla tai urheile suuremmin… puhumattakaan saliselfieista!

  • Niimpäniin.. ehkä kuntosali mielletään ”helpoimmaksi” tavaksi laihuttaa ja siksi kaikki olettavat, että se on ainut vaihtoehto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 11
Tykkää jutusta