Kulttuurishokki

Oon nyt reilun viikon kerenny olemaan suomessa ja oon edelleen melko pyörällä päästäni. Ihmiset näyttää oudoilta ja käyttäytyy kummasti. Moikkaan vahingossa ohikulkijaa ja vastaukseksi saan kummastuneen katseen. Ruuhkabussissa menen jonkun viereen istumaan, mutta kun bussi tyhjenee, tyyppi vaihtaa paikkaa. Jengi pukeutuu harmaaseen ja mustaan.  Katson ympärillä olevia tuntemattomia ihmisiä, mutta kukaan ei huomaa mua. Kaikilla on kiire jonnekkin. Päivittäin kadulla kävelee monta tuttua vastaan, kenen kanssa jään suustani kiinni. Kaikki puhuvat uutisista tai puivat niitä. ”Eve etkö oo lukenu? sä oot kyl ihan pihalla kaikesta”. Jep niin oonkin.. Fiilis on kyllä todellakin se, että oon ihan pihalla. En ole puoleen vuoteen seurannut uutisia suomesta ja tiedättekö mitä? Olen huomannut positiivisen vaikutuksen mieleeni.  Olen tehnyt tietoisen valinnan, että en seuraa uutisia enää. Ahdistuin uutisista, joihin en pysty vaikuttamaan. Mieleni voi toki muuttua, mikäli joku päivä ruetaan uutisoimaan positiivisistakin asioista. Silloin voisin harkita jopa ostavani jonkun lehden kaupasta.

No joo.. mut uutiset ei ollut nyt tämä pääpointti, vaan se, että juuri niinkuin aavistinkin kuttuurishokki tuli täällä suomen päässä. En osaa oikein selittää, mutta mulla on ollut koko ajan fiilis, että oon käymässä jossain vieraassa maassa. Yhtäkkiä ne toimintamallit joita ennen piti normaaleina tuntuukin todella vierailta. Tuntuu, että mun entiset raamit on aivan liian ahtaat.  Mulla on haikea fiilis, aivain kuin jotain puuttuisi. Kaikki on hyvin, mutta ei kuitenkaan ole. Tietysti tämä on normaali tunne pitkän reissun jälkeen ja fiilis varmasti ehtii vielä muuttua.

Olen kuitenkin sitä mieltä, että omaa sisintään pitää kuunnella. Mun suurin unelma on tällä hetkellä yksinkertaisesti se, että saisin surffata päivittäin. Kun löytää asian elämäänsä minkä ääressä voisi olla päivä tolkulla, eikä malttaisi edes syödä tai nukkua, voidaan puhua intohimosta. En vaan millään haluaisi päästää siitä irti. Se tuo mulle niin hyviä fiiliksiä, vähän samoja mitä koemme vastarakastuneena.  Tuntuu pahalta iloita omasta unelmasta samalla kun läheiset haluaisivat pitää mut täällä. Tää on mulle tosi vaikeaa, koska perhe ja ystävät ovat mulle todella tärkeitä. Mun pitäis olla nyt onneni kukkuloilla, mutta joku mussa pistää vastaan.  Tunnen jatkuvasti huonoa omatuntoa siitä, että kaipaan jonnekkin muualle. Kalenterissani oli osuva teksi juuri tähän hetkeen:

”Rakastava ihminen haluaa nähdä rakkaansa onnellisena. Vaikka hän on saattanut aluksi pelätä tämän puolesta, pelko vaihtuu ylpeydeksi, kun hän näkee rakkaansa tekevän sitä mitä haluaa ja menevän sinne minne on halunnut unelmissaan aina mennä”

<3:Eve

(Visited 1 116 times, 1 visits today)
eveheikkinen

2 vastausta artikkeliin “Kulttuurishokki”

  1. Mäkään en lue tai katso uutisia. Ne on aina negatiivisia. Joskus niissä saattaa olla jotain positiivistakin, mutta liian usein saa kuulla, että jossain päin on taas ajettu viattomien päälle tai pommitettu joku mesta. Mun äiti aina sanoo, että on kuitenkin hyvä olla edes vähän perillä siitä, mitä maailmalla tapahtuu (jotta osaa esim. olla varuillaan). Toiset taas sanoo, että niistä pitää olla selvillä sivistyksen vuoksi – huoh.

    Sanoisin, että lähde sun unelmien perään. Välillä täytyy olla itsekäs – elät täällä loppupeleissä kuitenkin vaan itseäsi varten. Eikä sun läheiset ihmiset oo menossa mihinkään, tai ole riippuvaisia sun läsnäolosta. Voit aina skypettää ja soittaa heille ja kertoa mitä kaikkea siistiä oot kokenu, ja he ovat aivan varmasti todella ilosia sun puolesta! Kyllä mullekkin perhe on tärkeä ja oon aina unelmoinu sellasesta tiiviistä suhteesta niinku vaikkapa Serranoissa 😀 Mutta eiköhän kaikki lähde viimeistään aikuisena kotipesästä pois maailmalle elämään omaa elämää.

    • Kiitos hyvästä kommentista! Kiva kuulla et on muitakin samoin ajattelijoita. Pistää miettimään 🙂 Ajattelen samalla tavalla kun sä et unelmiin kannattaa tarttua ja elämää eletään loppuenlopuksi itsellemme 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 4
Tykkää jutusta