Kun elämä on kaaoksessa

Kello on kahdeksan ja mulla on tasan neljä minuuttia aikaa juosta junaan. Taskussa on to-do lista jonka kerkeen sopivasti selata samalla kun istun junassa sen 10 minuuttia. Työpaikalla odottaa kasa tekemättömiä töitä. Sit pitäis vielä opiskellakkin tässä ohella. Ainiin se mun deadline olikin jo viime viikolla siinä mun esitelmässä. Noh ehdin tehdä sen tänään kun pääsen duunista. Eikun en ehikkään oon luvannu mennä salille Minnan kanssa. Eiku hetkonen mul onkin tänään tanssitreenit. Miten mä nyt taan unohin.  Pitää muistaa peruu ne treenit Minnan kanssa. Ehkä nopeesti hutasen sen esitelmän junassa kun meen kotiin, että ehin tanssitreeneihin ja meen vielä illalla salille Minnan kanssa. Illalla kaadun sänkyyn ja aamulla sama rumba.

Mulle tuli pahaolo kun edes kirjoitin tuota tekstiä. Tältä mun ajatusmaailma  on joskus kuullostanut. Tälläisten päivien jälkeen olin ihan loppu. Huomasin, että kalenterini oli aivan liian täynnä. Rupesin unohtelemaan asioita ja tulin kipeäksi. Suoritusta suorituksen perään. Onneksi tarpeeksi juostuani ymmärsin hidastaa. Ensimmäinen askeleeni oli miettiä, että mitkä asiat mulle oikeestaan ovat tärkeitä. Kirjoitin ylös omat arvoni ja ymmärsin, että en ollut elänyt niiden mukaan moneen vuoteen. Sen jälkeen päätin muuttaa elämäntyyliäni. Kirjoitan arvoni ylös vielä nykyäänkin aina silloin tällöin varmistaakseni, että suunta on oikea. Omia arvojaan voi miettiä esimerkiksi miellekartan avulla. Laitan tähän oman miellekarttani teille esimerkiksi.

Pääotsikkona:

 ARVOT

Alaotsikkoina:

Läheiset:

( Perhe, ystävät, poikaystävä)

Vapaus:

(Vaihtelevuus, luovuus, itsensä kuuntelu, spontaanisuus)

Liikunta:

(Venyttely, tanssi, surffaus, lihaskunto)

Terveys:

(Terveellinen ruokavalio, stressin hallinta, liikunta, uni, sosiaaliset suhteet)

Luovuus:

(Kirjottaminen, työ, tanssi)

Matkustelu:

(Meri, ranta, lämpö, luonto, ihmiset, vapaus)

Tästäkin voisi vielä jatkaa tarkentamalla alaotsikoita. Tässä hyvä ensi askel tai sitä se oli ainakin minulle, mikäli olet stressaantunut tai muuten vaan tyytymätön elämääsi. Omia arvojaan kuuntelemalla ei voi muutakun onnistua!

Mahtavaa viikonloppua!

<3:Eve

 

(Visited 1 052 times, 1 visits today)
eveheikkinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 4
Tykkää jutusta