”Maailma on paha paikka”

Olen tällä hetkellä yksin Bangkokissa. Lensin toissa päivänä tänne viikoksi, vielä ennen suomeen paluuta. Bangkok on aivan liian suuri ja kiireinen kaupunki minun makuuni. Ruuhkissa saa odottaa pitkiä aikoja kauheessa helteessä. Eikä oo ees biitsiä! Mulle kaupunki kohteet ilman rantaa ei muutenkaan ole ollut koskaan lähellä sydäntä. Samaan ongelmaan törmäsin Ausseissa Brisbanessa, joka ei tuntunut ollenkaan kotikaupungilta. Meri on vaan välttämätön mulle, mikäli tahdon nauttia lomastani.  Oon enemmän semmonen rento surffitypy kuin shoppailukuningatar. Dikaan muutenkin semmosesta rennosta ilmapiiristä. Jatkuva kiire saa mut ahistumaan. No mut joo täällä ollaan vielä muutama päivä ennenkun suomi-arki alkaa. Pitää siis ottaa kaikki irti!

Täällä Bankokin katuja kävellessäni olen miettinyt, että vielä vuosi sitten en ois ikinä voinu kuvitella reissaavani yksin. Mua pelotti niin hemmetisti. ”Maailma on paha paikka” kuulee usein monen etenkin vanhemman henkilön suusta. Olen pelännyt enemmän muiden pelotteluja kuin todellisuutta. Onko maailma tosiaan paha paikka?  Moni suomalainen kelaa, että kaikkialla muualla on vaarallista. Mun kokemus vaarallisuudesta on aivan eri. Täällä jos jossain olen tutustunut hyvän tahtoisiin ihmisiin jotka haluavat vilpittömästi auttaa. Esimerkiksi mä kävelin yks ilta Balilla yksin baarista, kun eräs mies pysähtyi kohalleni ja kauhisteli sitä kuinka nainen kävelee yksin tähän aikaan. Hän tarjosi minulle kyydin kotiin, ilman mitään taka-ajatuksia. Heitti mut hotellille ja toivotti hyvää illanjatkoa. Mulle ei ole käynyt koskaan mitään vastaavaa Suomessa. Rehellisesti sanottuna tunsin oloni jopa turvallisemmaksi Balilla kuin Helsingin keskustassa. Teistä moni on varmasti nähnyt facebook päivityksiä joissa ihmiset kertovat siitä, kuinka joku narkkari on hyökännyt kimppuun metrossa joka on täynnä ihmisiä, eikä kukaan puutu tilanteeseen. Mielestäni tuo jos mikä on pelottavaa. Pelottavaa on se, että ihmiset ympärillä eivät välitä. Se tekee oloni turvattomaksi.

Olen ennenkin kertonut siitä, kuinka turvallisuus ei ole elämässäni mikään suurin arvo. En mä muuten olisi ikinä harrastanut bikinifitnestä ja kiduttanut itseäni äärirajoille tai lähtenyt maailmalle ilman päämäärää. Siksi onkin mielestäni mielenkiintoista, miten tunsin oloni turvallisemmaksi  Balilla. Luulen, että se johtuu siitä yhteisöllisyydestä. Siellä ei oltu ”minä” vaan ”me”. Jengillä ei ollut mitään, mutta kuitenkin oli kaikki. Ihmiset jaksavat hymyillä, vaikka elintaso ei ole meihin verrattuna kovin korkea. Itseasiassa koen, että onnellisimmat ihmiset eivät löydy suinkaan sieltä missä on korkein elintaso vaan sieltä, missä ollaan eniten yhteisöllisiä. Toisista pidetään huolta.

Maailmalla jos missä, oppii seisomaan omilla jaloillaan. Kliseinen sanonta ”Asioilla on tapana järjestyä” pitää täysin paikkaansa ainakin mun kohalla. Kaikesta, siis ihan kaikesta selviää kun vaan uskaltaa luottaa. Olen oppinut luottamaan etenkin ihmisiin. Ehkä suomalaiseen luonteeseeni on kuulunut olla varautunut ja epäilevä. Olen kuitenkin huomannut, että se on ihan turhaa. Tottakai missä tahansa voi tapahtua mitä vaan ja liian sinisilmäinen ei pidä olla. Uskon silti siihen, että hyvä vetää puoleensa hyvää. Mikäli olet avoin ja positiivinen, hyviä asioita alkaa tapahtua. Tiedän, että etenkin suomalaisille on vaikeaa mennä epämukavuusalueelle, koska pelkäämme niin paljon epäonnistumista, aivan kuin se olisi maailmanloppu. Mä olen epäonnistunut monet kerrat millon missäkin, kadottanut rahaa, puhunut väärin englantia, eksynyt ja vaikka mitä! Tiedättekö mitä? Vaikka olenkin epäonnistunut monet kerrat, en ole vielä ainakaan tähän asti kuollut siihen. Ei ketään oikeesti kiinnosta paljonko olet epäonnistunut elämäsi aikana, vaan se mikä sinusta on tullut epäonnistumiesi ansiosta. Lähtökohtaisesti ihmiset haluavat auttaa. Epäonnistuminen on osa elämää.  Koen, että olen kasvanut täällä maailmalla siksi, kuka oikeasti olen. Seison tukevasti omilla jaloillani ja otan vastuun teoistani. Olen menettänyt sydämeni maailmalle ja täällä jos jossain tunnen olevani kotona.

<3:Eve

(Visited 1 029 times, 1 visits today)
eveheikkinen

2 vastausta artikkeliin “”Maailma on paha paikka””

  1. Aivan ihana teksti ja niin totta♡ itsekin vuoden australiassa reissanneena kasvoin ihmisenä aivan älyttömästi, kolahti hyvin tämä teksti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 9
Tykkää jutusta