Miehet pettää aina

Tiedän, että tämä on hieman ristiriitaista kirjoittaa tälläisesta aiheesta, koska itse edustan toista sukupuolta ja koen muutenkin, että mussa asuu pieni feministi.  Olen itse sitoutumiskammoinen eikä mulla ole varaa puuttua sen syvällisemmin muiden suhteisiin, etenkään pettämiseen. Sivusta seuraajana on kuitenkin helppo kommentoida tätä Miehet pettää aina – väitettä.

”Naisen ja miehen ero on se, että mies voi rakastaa monea henkilöä yhtäaikaa” joku sanoi mulle joskus.

Pettääkö miehet todella enemmän kuin naiset? Tämä aihe saa mut vihaiseksi kerta toisensa jälkeen. Juteltuani erään sydämensä särkeneen miehen kanssa halusin jakaa nämä ajatukset. Rehellisesti sanottuna, naiset pettävät mielestäni yhtä paljon ellei enemmän tänä päivänä. Meillä naisilla on niin suuri tarve saada huomiota ja hyväksyntää. Sitä ei voi olla huomaamatta kun avaa instagramin tai snäpin. Yhden miehen huomio ei vaan yksinkertaisesti riitä monelle. Paljasta pintaa, selfieitä, belfieitä.. kuin kuvat huutaisivat: ”huomaa mut, huomaa mut”. Naiset ovat parisuhteessa, mutta lisäävät itsestään kuvia stringit jalassa ja huulet mutrulla.  Kuvien lisääminen ei tee kenestäkään pettäjää ja jokaisella on vapaus lisätä sellaisia kuvia kuin haluaa. Mielestäni olisi kuitenkin oikein miettiä, miltä siitä vastakkaisesta sukupuolesta tuntuu ja millaista singnaalia se lähettää muille miehille. Välillä tuntuu, että meille naisille ei vaan mikään riitä.

Naiset osaavat olla myös kieroja ja tehdä asioita salassa. Suoraan asioista puhuminen on todella haastavaa, joten helpompi vaan kun kukaan ei tiedä. Pois se silmistä, pois se mielestä. Toistuvasti törmää tapauksiin missä mies on kertonut naiselle pettämisestä, mutta harvoin nainen kertoo miehelle pettäneensä häntä.  Sen jälkeen moni vielä väittää, että miehillä ei ole tunteita. Kun tarpeeksi monesti on joutunut pettymään voi olla vaikea näyttää tunteitaan, eikö se niin mene? Joskus olisi hyvä, jopa meidän naistenkin, nostaa se katse omasta navasta. En todellakaan väitä, etteikö miehet pettäisi. Olen itsekin tullut petetyksi. En vaan voi sietää niin mustavalkoista ajattelutapaa, että miehet pettää, mutta naiset ei. Miehilläkin on tunteet, miehetkin tarvitsevat huomiota ja miehetkin voivat mennä rikki. 

Mun henkilökohtanen mielipide on se, että olit sitten nainen tai mies, mielestäni pettäminen on aina oire jostain. Vaikka eräs ystäväni sanoikin mulle, että käytännössä kaikki pettää, mä en usko siihen. Saatan olla joidenkin mielestä naiivi. Uskon silti yhä siihen, että tässä maailmassa on vielä paljon ihmisiä jotka eivät sorru pettämiseen. Mitä mieltä te olette? Pettääkö miehet enemmän kuin naiset?

<3:Eve

(Visited 8 023 times, 1 visits today)
eveheikkinen

11 vastausta artikkeliin “Miehet pettää aina”

 1. En tiiä pettääkö miehet vai naiset enemmän , mut sen tiedän, että on todellakin olemassa ihmisiä jotka eivät petä. 😀 Mulle itelle ei tulis mielen viereenkään. Oli tilanne mikä tahansa.

 2. Moro!

  Oli ihan uteliaisuutta tultava tsekkaamaan, että mikä meininki, kun tuollainen otsikko. En ota kantaa, että kummat pettävät enemmän. Todennäköisesti aika fifty-fifty nykypäivänä. On teknologia tehnyt niin helpoksi tuon ”vieraisiin pöytiin katselemisen”, eikä siinä välttämättä mitään pahaa ole, kunhan se jää siihen, jos parisuhteessa on. Jos seurustellaan, niin sitten seurustellaan – eikä mitään siltä väliltä. Hyviä pointteja tosiaan nuo IG belfiet ja muut (minkälaisen kuvan sitä antaa). Miehenä sanon, että myös minua on petetty, lyöty, jada, jada, jada. Että ei se niin mustavalkoista ole, kuten sanoit. 🙂

  Energisin terveisin,
  Aaro | http://aarohuttunen.fitfashion.fi

  • Oot ihan oikeessa 🙂 Juuri näin! Täytyypä käydä tsekkaamassa taas sun blogia. Tykkään sun tavasta kirjottaa 🙂

 3. Olipa kauhea tuo ystävän kommentti että kaikki pettää 😀 Mä uskon että on kahdenlaisia pettäjiä: sellaisia egoistisia itsetunnon pönkittäjiä, jotka saavat nautintoa siitä sekä niitä, jotka oireilevat muuten. En ole pettänyt tai tullut petetyksi, mutta olen ehdottoman samaa mieltä siitä, ettei se pettäminen ole niin mustavalkoista kuin sen ehkä luuli nuorempana olevan. Ei se silti oikein ole toista osapuolta kohtaan </3

  Jade // https://jadeyolanda.fi/

  • Jep näinhän se on. Se on kyllä todella ikävää jos täytyy omaa itsetuntoa pönkittää pettämällä ja liian usein näin on. :/ Se hyvä itsetunto tulee kuitenkin ihan muista asioista. Ongelmiin olisi hyvä puuttu ennen kuin se menisi niin pitkälle, että ruetaan kaavailemaan pettämistä. Mutta kyllä todellakin maailmassa on vielä paljon rehellisiä ihmisiä jotka eivät petä 🙂

 4. Miehillä pettämisessä on enemmänkin kyse seksin saamisesta uuden kumppanin kanssa, joka perustuu puhtaasti biologiaan. Joskus luin jonkun tutkimuksen, miten eläimilläkin kiinnostus seksiin vähenee kun on sama kumppani pidempään. Sitten kun tuotiin uusi naaras paikalle niin uros alkoi taas parittelemaan enemmän. Samoin miehet lähtee helpommin vieraisiin kännipanetuksessa, kun ei saa kotona seksiä, puoliso lihonnut paljon (miehet on visuaalisia kiihottujia).

  Naisilla mielestäni kyse on enemmän huomion saamisesta. Halutaan romanttisia tekoja, enemmän kehuja, kosketusta jne. Oma mies ehkä pitää vähän itsestäänselvyytenä, ei puhu tunteista, seksi pelkkää panemista ilman esileikkiä jne. Toki varmaan poikkeuksiakin on, mutta nää on nyt tämmösen 30v havaintoja.

  Omassa kaveripiirissä ei ole yhtään naista, joka olisi pettänyt (tai en tiedä ainakaan), mutta monien poikaystävä on pettänyt esim vuosien suhde työkaverin kanssa, kännisekoilua jne.

  • Totta. Hyvä pointti 🙂 Oon itsekin joskus lukenut aiheesta. Mulle itselleni on vaan tullu semmonen fiilis et tänä päivänä naiset pettää just sen takia etteivät saa kumppaniltaan tarpeeksi huomiota. Tuntuu, että pettämisen kynnys on tänä päivänä paljon pienempi kun ennen naistenkin keskuudessa. Mulla on paljon tuttavia sekä miehiä että naisia jotka ovat pettäneet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 17
Tykkää jutusta