Ohjeita elämäntapamuutokseen osa 1 – Kaikki alkaa ajatuksesta

Elämäntapamuutoksen toteuttaminen on iso juttu kenelle tahansa. Muistelen omaa historiaa asian tiimoilta, ensimmäinen vuosi oli pakonomaista raatamista linjakkaamman ulkomuodon vuoksi. Ulkonäkö oli mun ensimmäinen motiivi likkumiseen ja terveellisiin valintoihin kauppareissulla. Meni vuosi, meni toinen ja jossain matkan varrella pakonomainen ulkonäkökeskeisyys treenaamisessa unohtui, koska aloin nauttia elämäntavan toteuttamisesta. Ulkonäkö on nykyään yksi motiiveista liikkumiseen, mutta ei suinkaan ainoa asia. Ahkera työ omien tavoitteiden eteen on kantanut hedelmää, nykyisin viihdyn hyvin omassa kehossa, mieli on hyvässä jamassa ja ajatus kulkee paremmin kuin koskaan ennen. Miltä sinusta kuullostaisi parempi keskittymiskyky, energisempi olo, terveempi keho tai sutjakampi ulkomuoto?

 

Kuva: Mikko Niemi Photography 2015
Kuva: Mikko Niemi Photography 2015

Kaikki muutokset lähtee motivaatiosta, halusta muuttaa jotakin itsessä tai omissa toimintatavoissa. Sanotaan että ihmisen jokaisen teon tai päätöksen takana on positiivinen aije. Ihminen siis tekee asioita, koska uskoo hyötyvänsä valinnoista joko suoraan, tai epäsuorasti. Eihän kukaan meistä pese hampaita, tee ruokaa, saati muuta elintapojaan ilman mitään syytä. Uskot saavuttavasi jotain hyvää näillä päätöksillä ja se motivoi sinua toimimaan.

Toinen ihminen voi herätellä ajatuksia, jotka mahdollisesti motivoivat sinua, mutta viime kädessä on tärkeintä että muutos on jollain tavalla tärkeä päätös sinulle itsellesi. Kukaan ei tee työtä puolestasi, joten on tärkeää että olet itse motivoitunut tekemään duunia oman tavoitteen eteen. Liittyykö tavoitteesi terveyteen, hyvään oloon, tai ulkonäköön? Parasta on miettiä kaikessa rauhassa mitkä ajatukset antavat sinulle eniten voimaa oman muutosprosessin aloittamiseen.

Epäterveellinen ruoka, suuret annoskoot, liikkumattomuus, mikä suurin paheesi onkaan, kyse on vain tottumuksesta. Olet hoitanut asiat tietyllä tavalla tuhansia kertoja ja se on ollut tähän saakka tapasi elää ja olla. Uusista elämäntavoista tulee myös tottumuksia riittävän harjoittelun myötä. Totuttautuminen uusiin tapoihin vaatii aikaa ja hivenen kärsivällisyyttä. Kuka tahansa pystyy muuttamaan elämäntavat, ulkomuodon ja olotilan, jos on riittävän motivoitunut toimimaan.

Tiukatkin mielipiteet ja asioihin suhtautuminen saattaa muuttua, kun annat itsellesi mahdollisuuden. Ensimmäiset lenkit tai kuntosalitreenit ei välttämättä tunnu vielä miellyttävältä, mutta ota aikaa ja totuttele uudenlaiseen arkeen. Voit aloittaa elämäntapamuutoksen vähitellen, aina ei tarvitse ajatella ”kaikki tai ei mitään” kaavan mukaan. Minun rakkauteni treeneihin syttyi kunnolla vasta siinä vaiheessa, kun ryhdyin opiskelemaan asiaa ja sain varmuutta liikkeiden suorittamiseen. Mitä enemmän olen lukenut, opiskellut ja soveltanut osaamistani kuntosalilla, sitä enemmän pidän harjoittelusta. Kaikki onnistumisen kokemukset motivoivat myös uuden harrastuksen parissa.

Jatkossa julkaistaan toinen osa elämäntapamuutokseen liittyen, jossa käsitellään enemmän käytännön vinkkejä muutoksen toteuttamiseksi.

-M

 

(Visited 1 987 times, 1 visits today)
mirahautajoki

2 vastausta artikkeliin “Ohjeita elämäntapamuutokseen osa 1 – Kaikki alkaa ajatuksesta”

    • Kiva jos näistä ajatuksista on hyötyä. Toinen osa tulossa aiheeseen liittyen parin viikon sisään. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta