Nykyään mulla on pylly ja tissit

Okei.. ehkä liioittelin vähän noista tisseistä ;D mut joo itse asiaan.. Reilu vuosi sitten olin valmistautumassa viimeisiin bikini fitness kisoihini. Istuin bussipysäkillä ja eräs mies tuli juttelemaan. Hetken siinä juteltuamme mies kysyi ikääni. Kun kerroin ikäni, mies ei meinannut uskoa mua. Hän sanoi, että näytin 15-vuotiaalta. Katseeni kohdistui jalkoihini, se sattui. Mulla oli löysät collarit ja huppari jotka roikku mun päällä. Tunsin olevani lauta, ilman minkäänlaisia muotoja. Näytin omasta mielestäni tuohon aikaan pikku pojalta. Miehen kommentti vain vahvisti asiaa.

Oon jo pidemmän aikaa ajatellu kirjottaa tästä aiheesta. Ehkä vuosi sitten tää ois ollu ajankohtasempi, mutta parempi nyt kun ei millonkaan. Heti tähän alkuun teille kuvat siitä, miten kroppani on muuttunut kisaamisen jälkeen.

Syksy 2015 ennen SM-kisoja

 En tiedä teistä, mutta mielestäni näytän aika hurjalta. Tiedättekö mitä näen tässä kuvassa? En näe kaunista biitsi-vartaloa. En näe myöskään riutunutta kuivan kesän oravaa, vaan kovan työn tuloksen. En missään nimessä näe kaunista samaistuttavaa vartaloa, koska se ei sitä mielestäni ole. En ole koskaan ihaillut kisakroppia, niin että haluaisin itse näyttää siltä jatkuvasti. Ihailen sitä työtä mitä kropan eteen on tehty. Muistan kun näin ekan kerran kisaajan lähietäisyydeltä. Tais mennä vedet väärään kurkkuun. ”Mitäh? Toihan näyttää kuvis niin isolta, miten toi on noin pieni?”. Tulin jo silloin siihen lopputulokseen, että kisakunto näyttää hyvältä vain kuvissa. Sitten hurahdin lajiin ja seuraavassa hetkessä näytinkin jo itse siltä. Pääsin toditamaan tätä ”illuusiota”. Kisakaudella otin itsestäni joka päivä kuvia buustatakseni itsetuntoani. Dietin loppu puolella en voinut katsoa enää peiliin ja pidin vain isoja vaatteita.

Mä tänäpäivänä:

Kyllä! Mä olen lihonut ja oon hemmetin onnellinen siitä. Ette ehkä usko, mutta voin mun kehossa nyt paremmin kun koskaan. Samaan aikaan kun muut noudattaa jotain ihme dieettejä, oon yrittäny reilun vuoden aikana saada lisää mun kroppaan, jotta saisin mun itsetunnon takasin. Moni kelaa, että bikinifitness kisaajat ovat aina jotain seksipommeja. Omalla kohdalla ainakin seksi oli siitä kaukana. En kokenut olevani naisellinen, viehättävä tai kaunis. Koin ennemmin olevani omistautunut urheilija joka teki kaikkensa voittaakseen jopa sillä uhalla, että itsetunto murtuisi. Mun itsetunto oli nollissa ulkonäöllisesti. Moni ajattelee, että kisaajien itsetunnot romahtaa aina kisojen jälkeen, mutta joskus se menee päin vastoin..

Tän tekstin pointtina ei oo todellakaan se, että mollaisin jotenkin kisavartaloita. Tiedän mikä duuni niiden eteen on tehty ja miten mahtavalta treenattu kroppa näyttää lavalla! Haluan vain sanoa, että kaikilla meillä on omat ihanteemme. Kaikkien ihanne ei ole se kisakireä kroppa.  Varsinkin kun jengi kyselee usein, että onko mulla ikävä kisakuntoa. Mä en ole kokenut huonoa itsetuntoa kun sain kroppani takaisin. Päinvastoin! On mahtavaa tuntea olevansa taas nainen. Olkaa naiset ylpeitä kurveistanne <3

<3:Eve

 

(Visited 13 047 times, 1 visits today)
eveheikkinen

18 vastausta artikkeliin “Nykyään mulla on pylly ja tissit”

 1. wau,näytät kyllä hyvältä 🙂 kurja miten fitness naisten ihailu on suosiossa vaikka ne on kaikkea muuta kun luonnollisen nättejä ja lihaksikkaita.

  • Kiitos paljon 🙂 Niin kaikilla on omat ihanteensa. Toiset pitävät pyykkilautavatsaa kuumana ja toiset pitävät kurveista.. Meitä on moneen lähtöön 🙂

 2. Siis sä oot niin upee ilmestys just nyt, että sellainen kunto riittäis mulle valtavan hyvin! Oon samaa mieltä noista kisakropista pitkälti. Ja jotenkin surulliseksi ei tee ne ketkä kisaavat, vaan juuri se porukka, joka haluaisi kroppansa näyttävän tältä ympäri vuoden. Veikkaan, että se ei monelle kuitenkaan ole ”luonnollinen olotila, johon kroppani pyrkii” vaikka tätä kuulee käytettävän usein selityksenä vuosikausien kitusyömiselle ja överiurheilulle.

  • Voi kiitos 🙂 Jep näinhän se on. Usein kisaajat ymmärtävät, että se ei ole normaalitila. Moni perus kuntoilija kuitenkin ihannoi tätä kisakireyttä ja luulee, että se on se totuus miltä naisen kuuluu näyttää.

 3. Sairasta, että sinun kokoisesi henkilön yhteydessä edes mainitaan sanaa lihonut tms. Olet edelleen superhoikka. ihmisten kuva ”normaalista” , ”hoikasta” ”ylipainoisesta” on todellaki hämärtynyt.

  • On todella hämärtynyt olen samaa mieltä. Mutta mielestäni lihominen ja lihava ovat kaksi eri asiaa. Olen saanut 10 kiloa lisää kisapainostani, mikä tarkoittaa että olen lihonut takaisin normaalimittoihin. En todellakaan pidä itse itseäni lihavana. Porukka vaan jauhaa entisistä kisaajista, että ovat lihoneet vaikka ovat vain palanneet normaalimittoihin.

 4. Itse oon kisannut kerran ja yksi asia mikä pistää näin jälkikäteen omista kuvista ja myös sun kisakunnon kuvista silmään, on nuo kasvot. Sen lisäksi, että kroppa on toki ”hurja”, on nuo kasvot jotenkin niin.. Tyhjät, väsyneet ja suoraansanottuna kurjat. Se on jotenkin aina pysäyttävää, koska en mäkään silti sitä siinä dieetillä niin havainnut miten väsyneeltä ja kurjalta kasvoista näytinkään. Nyt sen huomaa kuvista. Tuntuu, että jopa katse voi näyttää niin ”tyhjältä” ja väsyneeltä.
  Toki kova työhän siinä onkin tehty ja ollaan väsyneitä. Ja itsekin aion luultavasti kisata vielä vuoden päästä eli en siinä mielessä jauha, että olisin saanut tarpeekseni koko touhusta. Mutta onhan se.. pysäyttävää!
  Näytät todella hyvältä nykyisessä kuosissa. 🙂 Kisakuntokin sulla oli kyllä huippu! Nimenomaan KISAkunnoksi.

  • Toi on ihan totta! Posket on ihan lommolla ja ne ikuiset silmäpussit 😀 Tiedän mistä puhut ja olen samaa mieltä. Kiitos paljon 🙂 ja tsemppiä sulle tuleviin skaboihin 😉

 5. Pakko kommentoida, etten tiedä ketään miestä, joka syttyisi kisakunnon kropasta. Useimpien mielestä se on vastenmielisen kireä. Vaikka tuskin kukaan täällä miesten mielipiteitä varten elää niin toivottavasti kukaan teini ei myöskään elä siinä luulossa, että se olisi suosittu look. Kun lihasten päällä on myös kohtalaisesti rasvaa, on kropassa muotoja ja look terveen näköinen. Itse ihailen just tämmösiä terveen ja hyvinvoivan näköisiä, sporttisia naisia!

  • Samaa mäkin oon kuullut vastakkaiselta sukupuolelta ja hyvä niin. Tuntuu, että nimenomaan naiset ovat niitä jotka ihailevat kisakireyttä..

 6. Mulla melkein tuli itku tätä lukiessa.
  Olet yhäkin todella fitissä kunnossa, mutta tosiaan seksikkäällä tavalla.

  Itse olen dieetannut ja treenannut (vain laihtuakseni runsaasta ylipainosta alunperin) itseni juuri yllämainitun näköiseksi, siis väsyneeksi, ilmeettömäksi, pojan näköiseksi… Nyt pitäisi taas lisätä painoa ja olisi oikea unelma päästä kaltaisesi näköiseksi.

  Suurin pelko on lähinnä se, että lihominen lähtee käsistä. Siltikin, vaikken herkuttele kuin silloin tällöin ja urheilumäärät pidän suunnilleen samana, kuin laihdutusurakankin aikana. Normaalia ruokaa pitäisi syödä enemmän, mutta jännittää silti, mikä on lopputulos.

  Ihanaa nähdä, että lopputulos voi todellakin olla tavoittelemisen arvoinen. Toki olemme kaikki yksilöitä ja erilaisia keholtamme, mutta jotain tuonne päin on siis mahdollista saada. 🙂

  Kiitos tästä postauksesta, sai taas uusia ajatuksia ja toivoa. <3

  • Hei ihana <3 Kiitos kommentistasi. Ymmärrän pointtisi 🙂 Tätkeintä on että olet itse tyytyväinen ulkonäköösi. Siksi suosittelen vaan kokeilemaan sitä terveellisen ruuan lisäämistä. En usko että se lihottaa tai voi "lähteä käsistä". Itse lisäsin alussa paljon hyviä rasvoja koska hiilarit saa vaan turvonneen olon. Mulla oli joka ruualla öljyjä, avokadoa, pähkinöitä ja oikeaa voita ja on edelleen 🙂 Todellakin kannattaa varovasti kokeilla mitä kroppa kestää ja miten se alkaa muokkautua. Kiva että meitä näin ajattelijoita on muitakin! Kiitos vielä sanoistasi ja mukavaa kevään jatkoa <3

 7. Jee, ihana kirjoitus! Kiitos että kaoit tarinasi. 🙂 Itse en ole ikinä edes ajatellut kisaavani fitneksessä, mutta olin vuosia aivan liian kuivassa kunnossa. Olen itsekin lihonut siitä huomattavasti, mutta vointi on paljon parempi. 🙂

  http://blogit.kauneusjaterveys.fi/pilketta

  • Kiitos <3 Hyvä että voit paremmin. Se henkinen hyväolo näkyy myös ulospäin 😉

 8. Ihanaa että on myös meitä ihmisiä, jotka ovat ”heränneet todellisuuteen”. Mäki ihailin vielä viime vuonna bikini fitness vartaloita instagramissa. Aina vertailin itseäni näihin ”täydellisiin” naisiin. Samalla unelmoin omista kisoistani: minkälaiset bikinit mulla olis, mitä kaikkee mättäisin heti kisojen jälkeen…huoh. Onneks oon tajunnut että se ei ehkä kuitenkaan oo mua varten.

  Hirvittävintä musta on edelleen välillä törmätä ig:ssä niihin naiskisaajiin, jotka on jo jonku kuukauden parin etuajassa kisakunnosta tai siis…musta ne näyttää jo sillon ihan lavakuntosilta ja sit ne vastailee siellä faneilleen että ”no pikku hiljaa…vielä on matkaa 😉 pitää eka saada ihrat pois kyljistä” Niinku haloo. Hei. Ootko kattonu peiliin?! Joo, ok, laihtuessa sitä sokeutuu omalle kunnolle, mutta siis IHRA?!? What? Where?

  • Jep. Tunnistan ilmiön. Laihtuessa sitä todellakin sokeutuu, mutta joillekkin todellakin nämä fitnesslajit ovat elämä ja se on heidän todellisuutensa. Jotkut todella nauttivat siitä ja haluavat tehdä sitä niin kauvan kun se on mahdollista ja se on mielestäni ok kunhan se tekee onnelliseksi. Itse ajattelen samalla tavalla kuin sinä siinä mielessä että olen ”herännyt”. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 49
Tykkää jutusta