Olet hyvä juuri sellaisena kuin olet

Älä laihduta -päivät ovat täällä (6.-8.5). Päätin ottaa haasteen vastaan ja kirjoittaa ajatuksiani tästä ajankohtaisesta aiheesta. Olen ollut nyt kaksi viikkoa liikkumatta. Ensin loukkasin polveni futispelissä ja nyt oon flunssassa. Tiedättekö mitä vielä? Musta on hauskaa, että syön suklaata ja juon limsaa kirjottaessani tätä.

Luulen, että monen naisen tai miksei miehenkin ulkonäköihanteet tulevat somesta. Somemaailma on julma. Siellä kaikki näyttää niin täydelliseltä. Tai no, mikä on täydellistä? Vihaan sanaa täydellisyys, koska mielestäni sitä ei ole olemassakaan. Jokainen meistä on uniikki ja omalla tavallaan kaunis. Mä olen nähnyt vierestä kuinka ihmisestä on photoshopattu ihan eri henkilö. Se vaikutti omaan ajattelumaailmaan aika rajusti. Mielestäni kuvia ei kannata ottaa liian vakavasti. Kuka tahansa voi photoshopata itselleen kapean vyötärön ja ison pepun. Katselin ennen instagramissa vain timmien mimmien kuvia. Ajattelin, että jos joku päivä näytän tolta niin oon onnellinen. Kun viimein se päivä koitti, että olin tyytyväinen kroppaani, olin ihmeissäni. Miks tuntuu ihan samalta? Eikö mun pitäis olla nyt maailman onnellisin? Eikö mulla oo kaikki mitä mä halusin?

Hyvän vartalon tavottelu ei tehny mua onnelliseksi, vaan se että hyväksyn itseni sellaisena kuin olen joka ikinen päivä. Hyvä olo ei tule ulkoisista tekijöistä, se tulee sisältä.

2
Kuva: Nikita Tikka

Muutama viikko sitten katselin itseäni peilistä. Tyypillisenä naisena pyörin peilin edessä ja tutkailin mihin kohtiin on tullut ylimääräistä. Totesin alakroppani olevan nesteessä. Paras ystäväni katsoi touhua vierestä ja totesi ”Eve, ei sun kavereita kiinnosta millainen kroppa sulla on. Se on tärkeintä, että millainen olet ihmisenä”

Juuri niin. Saattaa kuulostaa kliseiseltä, mutta noin se juuri menee. Loppupeleissä meillä jokaisella on erilainen kuori. Tärkeintä on se, että mitä itse ajattelet itsestäsi. Eikö olisi helppoa jos voisit päättää jo tänään olevasi ihastuttava juuri tuollaisena kuin olet! Se miten voit vaikuttaa ulkonäköösi positiivisesti, on mielestäni sisäinen kauneus. Se on asia mihin jokainen meistä voi vaikuttaa ilman dieettejä tai photoshoppia. Hyvä olo näkyy ulospäin.

Hyvää älä laihduta- päivää kaikille!

-Eve

(Visited 1 932 times, 1 visits today)
eveheikkinen

2 vastausta artikkeliin “Olet hyvä juuri sellaisena kuin olet”

  1. Moi!
    Oon miettiny tuota oman kroppansa hyväksymisestä pitkään. Mulla se ei onnistu ja en tiedä miksi. Löytyy rapiat 10 kg ylipainoo joka on tuos vatsan seudulla. Ja se häiritsee päivittäin. Pukeudun jopa niin ettei se näkyisi. Laihuttamista oon suunnitellu pitkään mut ei vaan onnistu. Motivaatio on hukassa.Haluaisin niin kovasti oppia hyväksymään itseni sellaisena kuin olen mut ei oo helppoa.

    • Moi Outi!

      Itsensä hyväksyminen ei todellakaan ole helppoa. Mulla on auttanut se ajattelumalli että ulkonäkö on niin pieniosa koko kokonaisuutta ja muistakin asioista voi hankkia itseluottamusta. En tiedä harrastatko liikuntaa, mutta esimerkiksi jokin semmoinen laji mistä nautit etkä tee sitä ”laihdutusmielessä” olisi mielestäni hyvästä. Jos kärsit motivaation puutteesta niin kannattaa harkita ammattitaitoista valmennusta. Enkä tarkoita vain treeneihin vaan myös henkiseksi tueksi. Esim. Mentaalivalmentaja. Urheilijat käyttävät mentaalivalmennusta päästäkseen parempiin suorituksiin. Toivottavasti löydät motivaation! Tsemppiä ja aurinkoista kevättä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta