Olet mitä ajattelet

Kaikki meistä tietää ne päivät kun asiat menee päin…. Aamulla puolet kahvistasi kaatuu päällesi, myöhästyt töistä, töissä törmäät vaikeaan asiakkaaseen jne. Usein yhtä ikävää sattumusta seuraa toinen. Mistä tämä johtuu?

IMG_5109

Mä uskon siihen, että vedät tapahtumia puoleesi toistamalla itsellesi kielteisiä asioita, kuten ”mulla on tänään paska päivä”. Hyvänä esimerkkinä, eilen heräsin väärällä jalalla. Selkäni oli aamulla niin kipeä, että henki ei kulkenut kunnolla. Seuraavaksi kaadoin puolet smoothiesta lattialle. Ajattelin katsoa leffaa mutta netti tökki. Venasin koko aamun soittoa, jota ei koskaan kuulunut. Illalla meni niin hermo puhelimeen että jätin sen kotiin lähtiessäni tanssitreeneihin. Mennessäni metroon, tajusin liukuportaissa että matkakortti oli puhelimen kotelossa. Mietin että ”noh ei kahdella pysäkillä mitään tarkastajaa tule, ei ole ennenkään tullut” Tottakai seuraavalta pysäkiltä tuli tarkastajat kyytiin. Siitä seurasi 80€ sakko.

Illalla kotiin päästessä, totesin että ”Ei helvetti mikä päivä” Teki mieli vaan taputtaa itseään olalle ”Hyvä Eve, just noin”. Sen jälkeen kuitenkin vain nauroin itselleni. Ei itseään tarvitse ottaa niin vakavasti.

Tiedustamattani olin päättänyt jo aamulla sen, että päivästäni tulee surkea. Aamulla kun avasin silmäni, toistin itselleni kielteisiä asioita. ”Ei taasko mun selkä tuntuu tältä, en pysty tekemään tänään mitään, en voi, en jaksa, oispa tää päivä jo ohi.” Näillä kielteisillä toistoilla sain juuri sen mitä halusinkin. Surkean päivän.

En itse kannusta mihinkään yltiöpositiiviseen ajattelutapaan, koska se ei mielestäni auta. Kun vituttaa niin sillon vituttaa ja kun itkettää niin silloin pitää itkeä. Mutta omaa asennettaan voi aina muuttaa. Olisin voinut keksiä ratkaisuja selkävaivaani, olisin voinut aloittaa päivän esimerkiksi joogalla. Päätin kuitenkin valita toisin ja märehtiä omassa paskassa olossa koko päivän. Jokaiselle meistä tulee varmasti tälläisiä päiviä. Mielestäni nämä päivät ovat hyviä oppitunteja ja tekevät meistä inhimillisiä. Jokaiselle meistä tapahtuu virheitä.

IMG_5113

On sun oma valinta miten niihin suhtaudut. Pystytkö ajattelemaan että, ensi kerralla sitten muistan matkakortin. Vai ajatteletko että ”ei mulle voi käydä näin, miten tämä on mahdollista? Niin mun tuuria.”

Sitä paitsi, mä en usko siihen että sulla käy hyvä tai huono tsäkä. Mä uskon siihen, että vedät niitä asioita puoleesi mitä ajattelet. Jos haluat joku päivä olla työssäsi johtotehtävissä, se on mahdollista. Kun uskot siihen, alat alitajuntaisesti tehdä valintoja tavoitettasi kohti. Olen todistanut sen monesti omassa elämässä. Tottakai elämässä tapahtuu hirveitäkin asioita joihin et vain voi vaikuttaa, mutta pääsääntöisesti voit itse valita miten niihin suhtaudut. Voit valita annatko yhden vastoinkäymisen muuttaa koko päiväsi. Voit valita aloitatko aamusi surffaamalla somessa vai aloitatko päiväsi aamulenkillä. Voit valita seuraatko uutisia vai piirrettyjä. Voit valita syötkö hampurilaisen vai salaatin. Voit valita hengaatko negatiivisessa vai kannustavassa ilmapiirissä ja toimitko elämässäsi pelosta vai rakkaudesta käsin.

IMG_5095

Kaikki lähtee ajatuksesta. Luot itse todellisuutesi.

Kun elämä kolhii, jäätkö märehtimään vai isketkö kaksi kertaa kovemmin takaisin?

-Eve

(Visited 1 449 times, 1 visits today)
eveheikkinen

10 vastausta artikkeliin “Olet mitä ajattelet”

 1. Helvetti miten osuvasti kirjoitettu Eve! Just tätä eilen mietin! :)👊 t. Sara

 2. Niiiin hyvä postaus! Ite syyllistyn liian usein tuohon kun jotain sattuu niin ajatus on että valmiiksi paska päivä ni menkööt jatkoksi kaikki.
  Enkä useimmiten yritä ees ajatella että yrittäisi tehä ylimääräisen homman sit asenteella loppuu asti vaan menee sit hampaita kiristellen.
  Tästä taas oppia ja leuka pystyyn. Ja totta jokainen voi valita aika paljon asioita elämässä. Joka päivässä on jotain hyvääkin.

  • Kiitos 🙂 Niimpä! Kun vaan aina muistaisikin, että huononkin päivän voi kääntää hyväksi 😉

 3. Omien ajatusten hallintaa pitäisi opettaa koulussa.
  Miten katkaista negatiivisten ajatusten kehä, ja päästä jopa sellaiseen ”tyhjän” pään tilaan:).
  Kun ajatuksia ei vain ole, ja olo on mahtavan tyyni ja rauhallinen.

  • Oot niin oikeessa! Tommosen taidon halun oppia 😀 🙂

 4. Samoja mietteitä pyörinyt meikäläisen päässäkin. Tänä vuonna olen vähän huomaamattakin tehnyt asennemuutoksen, keskittynyt yleisestikin elämässä pieniin asioihin, ollut läsnä, rohkeampi ja lähes poikkeuksetta noussut positiivisin ajatuksin päivään, koska jokaisessa päivässä on ollut jotain hyvää ja opettavaista.

  Viime vuosi oli ihan okei, mutta jälkeenpäin ajatellen jotenkin ankea. Elämä junnasi paikallaan ja vietin suurimman osat päivistä kotosalla opiskellen ja ”opiskellen”. Siis tottakai nyt kävin harrastuksissa ja vietin normaalia vapaa-aikaa, mutta liikaa kotona. Naapurissa oli toistuvasti meteliä (ja on edelleen) ja monesti en saanut nukuttua sen vuoksi ja koska heräämisajallani ei enimmäkseen kotoa käsin tapahtuvan opiskelun takia ollut kovin suurta merkitystä niin monesti ajattelin, että mitä väliä. Nukuin ”liian myöhään” ja siinä sitten helposti meni koko päivä pilalle, kun alkoi jo yöllä miettiä seuraavankin päivän olevan pilalla ja muutenkin tuli ylianalysoitua syy-seuraussuhteita näin tunnetasolla. Loppuvuodesta tajusin, että sillä todellakin on väliä, eikä kukaan elämääni kuulumaton voi sanella päivieni kulkua ja asioille on tehtävä jotain. Vielä on moni juttu kesken, mutta fiilis aivan toisenlainen. Ennestään kuitenkin itseni tunnen ja tiedän, että näin se menee 💜

  Mä tajusin vasta siinä ihan hetki jälkeenpäin, että se olit sinä siellä Kampissa viime lauantaina! Jotain tuttua sussa oli, mutta en ihan heti yhdistänyt. Oli kiva tavata ja muutama sana siinä vaihtaakin. Tää teidän blogi tuo piristävää kontrastia tänne Fitfashioniin, varsinkin nää sun osuudet on ajatuksia herättäviä ja miellyttävä lukea miten olet kasvanut ihmisenä. Seurasin sua jo silloin Blogbookissakin ja joskus mm. vaihdoin omat au pair-kokemukseni noin pintaraapaisuna. Kaikkea hyvää sulle jatkossakin 🙂

  -Jonna

  • Olipa ihana kommentti. Kiitos 🙂 <3 Hyvä, että olet tehnyt muutoksen entiseen, mikäli et ollut tyytyväinen. Se vaatii rohkeutta… Toi rohkeus ja positiivisuus mitä mainitsit kyllä paistoi susta 🙂 Jos ihmisellä menee hyvin se näkyy ulospäin 😉 Sainkin tosta rohkeudesta hyvän postausidean. Kiitos <3 Hyvää alkavaa syksyä ja toivottavasti törmätään taas!

 5. Jos ketuttaa pelaan pleikkarilla nhl:ää ja gran turismo5 pelejä puran kiukkuni sinne:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta