Onko muiden mielipiteillä väliä?

Eräs 50-vuotias nainen sanoi minulle jokin aika sitten että: ”Eve, kun tulet tähän ikään ymmärrät että muiden mielipiteillä ei ole merkitystä.” Miksi se pitäisi ymmärtää vasta myöhemmin? Jokainen meistä voi elää elämäänsä jo tänään välittämättä muiden mielipiteistä! Kuvittele hetki millaista elämäsi olisi jos kenenkään muun mielipiteellä ei olisi väliä. Millainen olisit? Missä olisit? Mitä tekisit?

Moni meistä käyttää valtavasti energiaa sen pohtimiseen mitä muut meistä ajattelevat. Itse kuulun ajoittain tähän samaan porukkaan. Se, että muiden mielipiteillä on väliä on tullut mulle vasta aikuisiällä.  Olen itseasiassa ymmärtänyt, että juuri se että mietin päivästä toiseen, mitä muut ajattelevat saa mut stressaantumaan. En niinkään ajattele mitä Tarja Kajaanissa kelaa, ajattelen enemmän mitä ihmiset lähelläni ajattelevat. Mulla on todella laaja kaveripiiri ja joka suunnasta tulee eri neuvoja. Näitä ”elämän neuvojia” riittää. Osa ei hyväksy valintojani ollenkaan. Osa taas kannustaa ja tukee vaikka ideani olisi jo valmiiksi tuhoontuomittu. Välillä pää meinaa menna sekaisin. Yleensä kuuntelen kaikkia ja yritän siitä sitten muodostaa oman mielipiteeni. Olen huomannut, että se ei vaan toimi.

Mua voi välillä lukea kun avointa kirjaa. Olen monessa tilanteessa aivan liian avoin. Se on omaa syytäni. Uskon siihen, että kaikki ihmiset ovat pohjimmiltaan hyviä. Sinisilmäisenä lipsauttelen asioita elämästäni, vaikka tiedän, että vastareaktio voi olla negatiivinen. Hyvänä esimerkkinä: Kun päätin lähteä kisaamaan fitneksessä, puolet ystävistäni eivät uskoneet minuun ja nauroivat koko idealle. Se sai mut ajattelemaan. Miksi pelkään muiden mielipiteitä? Elänkö elämääni muille vai itselleni? Minkä takia kerron ihmisille asioita vain siksi, että he ovat tavalla tai toisella läheisiä? Miksi kertoisin enää asioitani heille, jotka tuomitsevat tekemiseni. Mieluummin pidän asiat omana tietonani ja kerron vain heille, keneltä tiedän saavani tukea ja ymmärrystä.

No miten olla välittämättä muiden mielipiteistä? Fakta on se, että kaikkia ei vaan voi miellyttää. Vaikka olisit hiljainen hiirulainen harmaassa paidassasi ja toivoisit, että kukaan ei huomaa sinua, silti muilla on sinusta mielipide. Me kaikki olemme omalla tavallamme uniikkeja ja outoja. Tälläkin hetkellä joku saattaa arvostella sinua.  Siksi olisi tärkeää, että seuraisit sitä omaa polkuasi muiden mielipiteistä huolimatta. He jotka ajattelevat liikaa muiden mielipiteitä, eivät voi muuttaa maailmaa. Kun sinulla on vahva visio siitä mitä tahdot tehdä, anna mennä! Kun uskot omaan juttuusi, silloin kukaan tai mikään ei voi estää sinua. Karsi elämästäsi ne, jotka eivät usko sinuun. Näytä heille, että sinä todella uskot itseesi ja menestyt omassa jutussasi. Ole aito oma itsesi ja opettele päästämään irti muiden mielipiteistä. Muista, että muiden kommentit eivät ole sinä!

Sen olen oppinut, että loppuenlopuksi tarvitsemme ympärillemme vain kourallisen ihmisiä, keiden mielipiteellä on oikeasti väliä. Ne ihmiset kannattaa valita tarkasti. Helpoimmalla pääsee, kun heillä on samat arvot kanssasi ja he näkevät asiat samalla tavalla kuin sinä.  He eivät tuomitse eivätkä arvostele, mutta kertovat totuuden. He ovat niitä jotka nostavat sinua ylöspäin.

Mitä mieltä olet? Onko muiden mielipiteillä väliä?

<3:Eve

(Visited 1 215 times, 1 visits today)
eveheikkinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 11
Tykkää jutusta