Miten päästä eroon negatiivisista ihmisistä?

Kenenkään ei tarvitse pilata omaa päiväänsä jonkun toisen negatiivisuudella. Mun henkilökohtanen mielipide on se, että elämä on liian lyhyt jatkuvaan valittamiseen ja muista pahan puhumiseen. Olen monessakin postauksessa maininnut siitä, kuinka pyrin karsimaan elämästäni ”negatiiviset ihmiset”. Suosittelen sitä ihan jokaiselle teistä, ellette ole sitä jo tehneet. Parantaa elämänlaatua huomattavasti.

Sain hyvän kommentin, jossa kysyttiin että kuinka se karsiminen tapahtuu käytännössä. Vaikeahan se on mennä sanomaan toiselle, että get the fuck out of my life jos hän on ollut elämässäsi pitkään.

Ensinnäkin, millainen on negatiivinen ihminen? Mielestäni tälläisen henkilön huomaa ja aistii jo kaukaa.  Kutsutaan heitä nyt vaikka negistelijöiksi. Negistelijät ovat niitä, jotka yrittävät painaa toisia alaspäin nähdäkseen itsensä paremmassa valossa. He saattavat yrittää ”palauttaa maanpinnalle” ja vähätellä saavutuksiasi.  He käyttävät usein itsestään sanaa ”realisti”. Heillä on tapana puhua muiden asioista enemmän mitä omistaan.  Selän takana skeidan jauhaminen on negistelijöiden lempi harrastus. Oli kyse sitten säästä, työstäsi tai vaikka sun uudesta autosta, he taatusti keksivät jotain, joka ei miellytä heitä. Aina joku on vialla. Kaikki on aina muiden syytä eikä heissä itsessään ole mitään vikaa. Kun sä olet aidosti onnellinen jostain asiasta ja kerrot siitä heille, parissa sekunnissa he saavat mielesi mustaksi. Jokainen meistä syyllistyy näihin joskus, mutta jos joku ihminen käyttäytyy näin jatkuvasti kannattaa miettiä onko hänestä enemmän haittaa kun hyötyä sinulle.

Tiedätkö sen tunteen kun olet jonkun ihmisen jälkeen ihan loppu ja uupunut? Voisit vain nukkua. Negistelijöillä on tapana viedä myös muiden energiat ja he ovat taitavia tartuttamaan omaa fiilistään muihin.

No mitäs sitten kun olet tunnistanut tämän henkilön? Normaalisti kasvu erilleen tapahtuu luonnollisesti, koska uskon, että hyvä vetää puoleensa hyvää ja puolestaan paha vetää puoleensa pahaa. Joten kumpikaan ei viihdy toistensa seurassa. Jos luonnollista erkaantumista ei kuitenkaan tapahdu, kannustan olemaan rehellinen ja puhumaan omista tunteista. Usein tälläisessä tilanteessa sanon henkilölle, että olemme erilaisia ja haluamme eri asioita elämältä. Enkä hakeudu henkilön seuraan enää. Tämä on mielestäni helpoin tapa.

Jos kuitenkin negistelijä on eksynyt työpaikallesi, etkä voi välttää hänen seuraansa fyysisesti, on muitakin vaihtoehtoja. Voit käyttää toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos tekniikkaa! Sen varmasti osaa jokainen. Ensi kerralla kun se ärsyttävä Pirkko tulee valittamaan taas ongelmiaan tai puhumaan muista pahaa, hymyilet ja nyökkäät aivan kuin kuuntelisit. Samaan aikaan voit miettiä mitä ostat kaupasta tai mitä liikkeitä teet salilla. Mikäli tämä ei toimi ja negistelijä meinaa tunkea ajatuksiisi väkisin, voit kuvitella hänet alasti.  Voit myös käyttää mielikuvitustasi vaikka niin, että ammut häntä ritsalla päähän tai heittelet kävyillä. Mikäli tämäkään ei toimi, yhdistä ne. Ritsa ja Pirkon alastomuus. Pian huomaat, että Pirkko on saanut sanottua sanottavansa ja poistuu paikalta. Uskokaa, se toimii varmasti! Mutta kannattaa varoa että et naura, muuten voit paljastua.

Tässäpä teille pari vinkkiä negistelijöiden karkottamiseksi!

Tunnistitko itsesi? Tunnetko jonkun negistelijän tai oletko kenties itse sellainen? 😉

<3:Eve

(Visited 1 014 times, 1 visits today)
eveheikkinen

2 vastausta artikkeliin “Miten päästä eroon negatiivisista ihmisistä?”

  1. Oot ihana!! 😀 mut mitä jos negistelijä on oma isä? Oon monen monta kertaa joutunu siihen pisteeseen, että oon vakavissani harkinnut ihan isäni numeron poistamista ja jopa estämistä sekä muita toimintoja, jotka estäisivät kontaktin häneen. Jos sanakirjassa ois sana negatiivinen (ja/tai pessimisti) niin siinä lukis sanaselityksenä mun isän nimi. Kaiken lisäks, hän EI IKINÄ tsemppaa, kannusta tai sano mitään rakastavaa. En ymmärrä mitä niin pahaa mun isä on kokenu sen elämässä että se ns. kostaa muille.

    • Hmm.. onpa haastava tilanne. Luulen, että se tulee kasvatuksesta. Mun vanhemmat ovat ainakin sitä ikäluokkaa, että heidät kasvatettiin kurilla. Ennen ei saanut olla ylpeä itsestään, koska heti leimattiin itserakkaaksi. Jengistä kasvatettiin pessimistejä. 😀 Onneksi nykyään on herätty tässä asiassa! No mut anyway, vaikka se olisi oma isä, ei sellaista mielestäni tarvitse kestää. Itse sanoisin sun tilanteessa hänelle suoraan hänen negatiivisuudestaan ja puhuisin tunteistani. Niin olen tehnyt omien vanhempieni kanssa vaikka he eivät erityisen negatiivisia olekkaan. Olen sanonut, että ”jos ei ole mitään hyvää sanottavaa niin parempi olla hiljaa”. Näin mä sanoisin 🙂 Kiitos sulle ihana kommentista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 3
Tykkää jutusta