Puhelin korvaa ystävät?

Tunnistan ongelmani, puhelinriippuvuuden tai itseasiassa someriippuvuuden. Luulen, että monella on sama ongelma. Noin viikon ajan kokeilin olla somessa ainoastaan illalla klo 20.00-21.00 välillä. Vedin itselleni rajat kuin pikku lapselle. Se toimi! Ajatus luisti paremmin ja keskittymiskykyni parani huomattavasti. Yhtäkkiä mulla oli paljon aikaa ja sain enemmän aikaiseksi. Ajattelin, että tämä rajoite on tullut jäädäkseen.

501799497

Mutta sitten… parin ystäväni seurassa huomasin olevani ”yksin”. Tunsin kamalaa mustasukkaisuutta, PUHELIMESTA! Muut räplää luurejaan ja mä juttelen seinille? Tunnen olevani itsekäs kun vaadin muiden aikaa, mutta eikö juuri siitä ystävyydessä ole kyse? Molemmat ovat läsnä? Mua ahistaa ajatus, että puhelin menee ihmissuhteiden edelle. Ravintolassa näen kuinka ihmiset ovat kiinni luureissaan, vaikka ympärillä on kymmenen ihmistä samassa pöydässä. Ymmärrän jos haluat viettää aikaa somessa, mutta eikö siinäkin pitäisi muistaa kohtuus? Mielestäni toisen ihmisen seurassa et tarvitse puhelinta.

Tää aihe saa mut oikeesti voimaan pahoin. Toivon, että ihmiset tajuaisivat, että aikaa ei saa takaisin. Onko some tärkeämpi, kuin aika läheisten kanssa? Mitä mieltä olette?

Onko muilla samoja fiiliksiä?

-Eve

(Visited 674 times, 1 visits today)
eveheikkinen

2 vastausta artikkeliin “Puhelin korvaa ystävät?”

  1. Olen itse myös miettinyt tätä monta kertaa. Olen jo pidemmän aikaa tehnyt niin, että toisten ihmisten seurassa en selaa somea lainkaan. Saatan vilkaista jos tulee viesti keneltä se on ja onko tärkeää. En edes vastaa ellei ole jotain todella tärkeää ja kiireellistä asiaa. Mutta olen myös huomannut, että kun itse ei selaa somea kaveriporukassa niin sitä on aika yksin kun muut ovat nenä kiinni luurissa. Mun mielestä tä someriippuvuus on tosi surullista nykysin ja yritän muutenkin pitää jotain rajoja sen käytössä myös itsellä. Pahimmillaan valitin kun ei ollut aikaa tehdä mitään vapaa-aikana, kunnes tajusin että räplään puhelinta sen 1-2h illassa kotona. Nykysin sen ajan saa käytettyä onneksi tehokkaammin! 😀

    • Kuulostaa niin samalta kun mulla. Onneks on muitakin jotka ajattelee samoin 🙂 Aurinkoista kesää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta