Suomi-ikävä

Ah ihana suomi! En olis uskonu että minä, joka aina haikailen jonnekkin lämpöön sanon näin. Mulla on super kova ikävä suomeen. Jengin on helppo valittaa jos ei ole nähnyt muuta, mutta todellisuudessa meillä on aika ihana kotimaa. Itsekin kuuluin näihin valittajiin. Nyt näen asiat ihan eritavalla. Oon reissannu aika paljon aikasemminkin, mutta tää on pisin aika mitä oon ollu poissa suomesta. Olen tulossa kesäkuussa takaisin ja nyt jo lasken päiviä milloin nään taas läheiseni. Oikeestaan olen ymmärtänyt täällä, että oli mikä maa tahansa, läheiset tuovat mulle sen onnen. Tottakai mun mieli voi muuttua kun palaan suomeen, mutta tällä hetkellä suomi tuntuu kodilta. Voi olla, että muutan jonnekkin eurooppaan vielä jossain vaiheessa, mutta ehdottomasti paikkaan mikä on hyvien lentoyhteyksien päässä.

Rakastan Australian kulttuuria! Varsinkin ihmisiä täällä, jengi on niin sosiaalisia ja välittömiä.  Joinain synkkinä päivinä kuitenkin toivoisin olevani suomessa. Olen aina ajatellut ennen tätä kokemusta, että mussa ei oo mitään suomipiirteitä. Ajattelin, että oon niin epäsuomalainen kun olla ja voi. Oon jopa ajatellu et oisin adoptoitu, enhän mä ees näytä suomalaiselta! Täällä oon huomannu, että loppuenlopuks oon kuitenkin aika suomalainen…

Se on jännä miten oon oppinu arvostamaan asioita, mitä pitää siellä asuessaan itsestäänselvyytenä. Parasta siellä on se, että kaikki toimii! Kaikki tuntuu vaan niin helpolta. Ei tarvitse venailla ruuhkissa ikuisuuksia tai muutenkaan jonottaa pitkiä aikoja. Mikäli tarvitset lääkäriä saat usein varattua ajan jo samalle päivälle ja mikä parasta, se on lähes ilmaista! Huonona päivänä sun ei tarvitse vastata kaupassa tuntemattomattomalle joka kysyy kuulumisiasi, että ”Fine thanks” jos et oikeasti tunne niin. Suomessa voi vaan kävellä huppupäässä kauppaan ilman, että tarvitsee puhua kenellekkään. En olis uskonu et sanon näin, hahah!

Vaikka ikävöinkin suomea, olen myös miettinyt muuttamista Sydneyyn jossain vaiheessa. Sydney on yksi kauneimmista kaupungeistä missä olen käynyt ja muutenkin siellä on hyvä meininki. Tekemistä riittää ja suurkapungit ovat muutenkin se mun juttu. Se haave saa kuitenkin toistaiseksi jäädä, sillä pääsin opiskelemaan suomeen. Vaikka olenkin ihastunut australiaan, se sama arki tulee joka paikassa vastaan. Kaikissa paikoissa on omat hyvät- ja huonot puolensa. Uskon, että jos vaan löytää sen oman juttunsa ja oikeat ihmiset ympärille, sitä voi elää missä maailmankolkassa tahasa.

Ihana suomi, kohta nähdään!

<3:Eve

(Visited 850 times, 1 visits today)
eveheikkinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 2
Tykkää jutusta