Viisi oivallusta onneen

Maailmassa on paljon pahuutta, mutta tarvitseeko meidän samaistua ikäviin uutisiin, tai kuunnella negatiivisen työkaverin nalkutusta joka ikinen päivä siitä, kuinka kaikki on huonosti. Tunnetilat ovat yllättävän tarttuvia ja ehkä siksi olisikin syytä tiedostaa muutamia periaatteita elämässä, joiden avulla on helpompi vapautua näistä kielteisyyden kierteistä.

Jokainen meistä valitsee itse antaako muiden ihmisten mielipiteiden ja kielteisyyden hallita esimerkiksi oman elämän valintoja. Uskallatko oikeasti sanoa mitä mieltä olet asioista, vai annatko muiden jyrätä unelmasi, ennen kuin ehdit ottaa edes ensimmäistä askelta kohti tavoitettasi? Unelmat on sinulle intohimo, totuus joita sydämesi haluaa seurata. Kysymys kuuluu, annatko sinä unelmillesi mahdollisuuden toteutua? Eve kirjoitti viime viikolla hyvän kirjoituksen Epäonnistuja, jossa kuvattiin kuinka suomalaisessa kulttuurissa pelätään epäonnistua, koska vanhemmat eivät opeta lapsia suhtautumaan epäonnistumisiin kasvattavana kokemuksena. Ehkä meidän suomalaisten olisi aika muuttaa ajatusmaailmaamme ja ryhtyä kasvattamaan enemmän itseensä uskovia lapsia, nuoria, sekä aikuisia.

Omaa hyvää oloani helpottaa hiukan se, että suljen silmäni useimmiten maailman julmuudelta. Ehkä olen yleissivistykseltäni kuriton, kun en seuraa uutisia, enkä ymmärrä miksi joku haluaa lukea juorulehtiä. Koen onnellisuuteni kannalta tärkeämmäksi sen, että keskityn enemmän omaan elämään ja itseni kehittämiseen. En mä voi elää elämääni toisten onnistumisten, tai epäonnistumisten kautta. Minulla on omat unelmat ja oma lähipiiri joka on tärkeintä maailmassa.

Kuva: Harri Masko Photography
Kuva: Harri Masko Photography

 

Tässä listattuna mielestäni viisi tärkeää oivallusta kohti onnellista elämää ja negatiivisuudesta irtautumista.

1. Vapaus on ehkä kaikista tärkein asia onnellisuuden ja hyvän olon kokemisessa. Vapautta on tietää, että voit oikeastaan tehdä tässä elämässä mitä tahansa, ilman että kukaan yrittää rajoittaa toimintaa. Älä anna muiden ihmisten mielipiteiden vaikuttaa intohimosi seuraamiseen, koska sinun elämäsi on ainutlaatuinen kokemus ja kello tikittää kokoajan. Eniten kaduttaa jutut, joita et koskaan tehnyt, vaikka aina halusit yrittää ja kokeilla.

2. Rakkaus on elämän suola. Ehkä oivalsit juuri, että olet vapaa tekemään mitä tahansa, mikset maustaisi arkeasi yksinkertaisesti rakastamillasi asioilla? Rakkauden toteuttamista omassa elämässä on osaa vaatteita, jotka miellyttää juuri sinun silmää. Rakkautta on uskaltaa ilmentää itseään luovasti. Rakkautta on aloittaa uusi mielenkiinnon herättänyt harrastus tai tehdä spontaaneja juttuja jotka tuntuvat hyvältä. Rakkauden ilmentämistä on kaikki, mikä tuntuu hyvältä ja oikealta.

3. Itsensä hyväksyminen on läpimurto hyvään oloon. ”Tällainen minä olen, tällaisia asioita elämässä haluan ja se on täysin ok.” Miksi pitäisi yrittää sopia johonkin muottiin, joka ei kuitenkaan ole täysin sinua itseäsi? On tärkeää herätä siihen ajatukseen, että voin olla juuri sellainen kuin haluan. Ellei joku hyväksy sinua sellaisena kuin olet, anna olla. On hassua että ihmiset puhuu ja arvostelee muita niin kovasti, mutta unohtavat samalla analysoida omaa elämäänsä, vaikka se olisi huomattavasti merkittävämpää heidän oman onnellisuutensa kannalta.

4. Ympäristö vaikuttaa sinuun, halusitpa sitä tai et. Päästä lähipiiriin ystävät, jotka aidosti haluavat tukea ja kannustaa sinua kaikessa mitä teet. Hymy ja ilo on tarttuvaa. Valheellisuus ja pahansuopaisuus luo huonoa energiaa työyhteisöön, ystäväpiiriin tai perhesuhteisiin. Irtaudu huonoista tyypeistä ja kokoa ympärillesi ihmisiä, jotka saavat sinut voimaantumaan.

5. Unelmointi pitää yllä elämänjanoa. Elämä ois tylsää ilman unelmia ja tavoitteita. Huomaa kuinka ihanaa on tavoitella uusia juttuja ja nauttia kun saavuttaa edes pienen etapin kohti suurta tavoitetta. Kaikkien unelmien ei ole pakko toteutua, mutta haaveilu valoisasta tulevaisuudesta luo toivoa elämää kohtaan. Unelmien ei tarvitse olla maailmaa mullistavia, ajatus lomamatkastakin saa perhoset lentelemään vatsanpohjassa silkasta odottamisen riemusta.

-M

(Visited 966 times, 1 visits today)
mirahautajoki

Yksi vastaus artikkeliin “Viisi oivallusta onneen”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta